Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
4N13
Autor Wiadomość
piasio 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 08-07-2019, 14:54   4N13

Witam

Mam problem z ASX. Silnik 1.8 150KM. Zaczęło się od wzrostu poziomu olej, potem 2 razy miałem wymieniony uszczelniacz na wale olej wymieniony itd. Jakiś czas spokój ale zauważyłem że oleju cały czas przybywa z czasem silnik zaczął głośniej chodzić. Sprawdzony pod komputerem u 3 mechaników: błędów "0". Ostatnio przy wymianie filtrów zauważyłem na ściankach przewodu (rury) która idzie od filtra powietrza, że na ściankach jest warstwa oleju (Nie wiem czy to normalne?). Oczekuje od Was rady co z tym dalej robić?

Pozdro

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 08-07-2019, 16:01   

Wypalać prawidłowo DPF. Nie gasić silnika przed zakończonym procesem wypalania.
Sprawdż MUTem ile masz nie zakończonych procesów wypalania.

pablo diablo 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 Gls Lancer 1.8 DID
Wysłany: 08-07-2019, 21:49   Re: 4N13

piasio napisał/a:
Witam

Mam problem z ASX. Silnik 1.8 150KM. Zaczęło się od wzrostu poziomu olej, potem 2 razy miałem wymieniony uszczelniacz na wale olej wymieniony itd. Jakiś czas spokój ale zauważyłem że oleju cały czas przybywa z czasem silnik zaczął głośniej chodzić. Sprawdzony pod komputerem u 3 mechaników: błędów "0". Ostatnio przy wymianie filtrów zauważyłem na ściankach przewodu (rury) która idzie od filtra powietrza, że na ściankach jest warstwa oleju (Nie wiem czy to normalne?). Oczekuje od Was rady co z tym dalej robić?

Pozdro

ten silnik to jeden z najlepszych silników pod warunkiem jak sie nauczy go obsługiwać i eksplaatowcć, bez wiedzy jak to robić wróze tylko i wyłącznie problemy.
a przede-wszystkim zadbać o prawidłowe wypalanie DPfu użytkować na dłuższych trasach i przegonić co jakiś czas na autostradzie, ale kluczowy jest dpf, na tym forum wiele razy opisywaliśmy co i jak robić , poszukaj i poczytaj

piasio 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX
Wysłany: 09-07-2019, 10:26   

apikus napisał/a:
Wypalać prawidłowo DPF. Nie gasić silnika przed zakończonym procesem wypalania.
Sprawdż MUTem ile masz nie zakończonych procesów wypalania.

Czy ma ktoś oprogramowanie, na którym można sprawdzić parametry i inne tego typu czary od "4N13"? :P

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 09-07-2019, 10:31   

piasio napisał/a:
Czy ma ktoś oprogramowanie, na którym można sprawdzić parametry i inne tego typu czary od "4N13"?

ASO, Serwis Mitsumaniaków....

Odpowiedz do tematu