Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
wysoka temperatura silnika
Autor Wiadomość
kurpi 
Forumowicz

Auto: Pajero III
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-07-2019, 15:13   wysoka temperatura silnika

Szukam przyyczyn grzania sie silnika ,ale tylko w terenie.Na drodze w największe upały nic,nawet w korkach,ale wystarczy troche kopania w błotku i moment temperatura skacze.Wisko raczej trzymie,przynajmiej nie udało mi sie go po zagrzaniu zatrzymać.Dodatkowo,jak sie zagrzeje to nie potrafi się nawet na drodze wychłodzić,natomiast wystarczy ,że otworzę maskę i po ok 5 min temperatura wraca do normy.Chłodnica cała gorąca,płyn ok.Pytanie jakie sa przyczyny grzania się silnika w pajero 3,2?Bo wydaje mi się ,że moze to być zabrudzona błotem chłodnica,choć z góry wygląda w miare ok.

way 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero
Wysłany: 23-07-2019, 22:22   

Nie wiem, czy ten typ tak po prostu ma - czytałem, że ludzie wymieniają chłodnice na większe, nawet na olx jeden gość taką sprzedawał.
U mnie jest podobnie jeśli chodzi o grzanie, z tym, że auto musi dobrze dostać po dupie tj. długie i strome podjazdy pod jakieś góry. Na Ukrainie przy 34 stopniach w cieniu to płyn chłodniczy mi chciał ze zbiorniczka wyrównawczego uciekać, przez co sporo postojów było (to oczywiście przy podjazdach). U mnie do schłodzenia najlepiej się sprawdza włączenie grzania i nawiewów na full. U mnie chłodnica nie powinna być zasyfiona, bo poprzedni właściciel ją wymienił jakieś 2/3 lata temu, więc dla spokoju przy najbliższej wizycie u mechanika poproszę o sprawdzenie termostatu.

kurpi 
Forumowicz

Auto: Pajero III
Wysłany: 31-07-2019, 21:30   

https://photos.app.goo.gl/4pyYS1Y2uWXXcx2h8 no to raczej zabita chłodnica,tak wygląda ta ze skrzyni,z zeszłym roku myta dokładnie :D wody wygląda podobnie,pytanie,gdzie idą te 2 rurki ( do czego są)?nie zauważyłem ich w zwałach błota i prawie je wyrwałem.Mocowane są od spodu chłodnicy,a gdzie idą nie widzę ,ba zas mam skorupy błota (jutro czas na spa dla misia).Także kolego Way dobrze sprawdź,bo za 3 lata to mogła ci się chłodnica zapchać,mimo ,ze tak jak moja z góry wygladała ładnie,bo zdjęciu osłon z wentylatora cała oblepiona błotną skorupą.

Aniol Beskidow 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID
Wysłany: 08-08-2019, 21:36   

Na zdjęciu to intercooler do schładzania powietrza.

Odpowiedz do tematu