|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS DID] Wymiana rozrusznika w 1.9 did |
Autor |
Wiadomość |
dark57
Forumowicz
Auto: space star 2003r, 1.9 DiD /102
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-07-2019, 22:14 [MSS DID] Wymiana rozrusznika w 1.9 did
|
|
|
Witam
Ostatnio w moim space rozrusznik często podczas zapalania zamiast kręcić silnikiem wyje, tzn nie zazębiające się z wieńcem zębatym silnika .
Ma ktoś doświadczenie z wyjmowaniem rozrusznika ? Z góry da radę ? Czy tylko z kanału / podnośnika od spodu ? |
|
|
|
 |
AidsD
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1.6 MPI Comfort
Pomógł: 13 razy Dołączył: 18 Mar 2015 Posty: 1866 Skąd: Racibórz
|
Wysłany: 29-07-2019, 14:12
|
|
|
dark57, nie wiem jak w did ale w benzynie to 2 śruby, dostęp od góry i 10 minut. |
|
|
|
 |
dark57
Forumowicz
Auto: space star 2003r, 1.9 DiD /102
|
Wysłany: 02-08-2019, 20:59
|
|
|
Jednak z DiD to dużo większy problem, byłem z tym u mechanika ale stwierdził że rozrusznik widać tylko przez jakąś waską szczelinę i ogólnie dostęp masakryczny, trzeba by odkręcać dużo innych części aby do niego się dostać , a ryzyko urwania śrub po drodze duże bo skorodowane widać że są . Tak więc na razie odpuszczam , bo i ostatnio kręci jakoś za każdym razem ,
[ Dodano: 01-09-2019, 09:43 ]
Już jestem po naprawie rozrusznika , oddałem do zakładu co specjalizuje się w rozrusznikach . Za montaż i demontaż oraz naprawę rozrusznika z częściami ( bendiks i elektromagnes ) , zapłaciłem ok 350 zł |
|
|
|
 |
|
|