Pomoc w przeróbce radia na mp3 |
Autor |
Wiadomość |
Kondziu1981
Nowy Forumowicz
Auto: Space star 1,6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-08-2019, 20:17 Pomoc w przeróbce radia na mp3
|
|
|
Koledzy Chcę przerobić radio na MP3 Kupiłem na kasety radio, moduł z Allegro ale jak wpinam go pod głowicę to strasznie przekształca głos Czy ktoś ma pojęcie Gdzie w radiu na kasety znajdę przedwzmacniacz A bo w ogóle jak to podłączyć
[ Dodano: 12-08-2019, 19:51 ]
Koledzy nikt nie przerabiał tak radia bo nie chcę zmieniać wolę zostać przy oryginale ale chciałbym MP3 |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 12-08-2019, 20:04
|
|
|
Jak pamiętam to wszyscy zmieniali radia na nowe nieoryginalne. Podanie takiego sygnału na głowicę jest marnym półśrodkiem i nie będzie z tego dobrego dźwięku. Już lepiej było kupić transmiter FM ale to też nie będzie idealne. |
|
|
|
 |
Kondziu1981
Nowy Forumowicz
Auto: Space star 1,6
|
Wysłany: 12-08-2019, 20:52
|
|
|
Nie chcę zmieniać radia właśnie Nagłowice jest tragedia, musiał ktoś by mi podpowiedzieć gdzie jest wzmacniacz w tym radiu i podpiąć się pod wzmacniacz by było lepiej
[ Dodano: 12-08-2019, 20:53 ]
Nie chcę zmieniać radio bo będę miał pusty wyświetlacz wolę jak w oryginale żeby wszystko działało |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 12-08-2019, 22:13
|
|
|
Nie drążyłem tematu bo osobiście mając dwie Carismy wymieniłem radia na takie z MP3 i USB. Ktoś wrzucał kiedyś tu na forum link do rosyjskiego forum gdzie jeden z użytkowników tamtejszego forum wykonał generator generujący dowolne napisy na wyświetlaczu komputera pokładowego. Bez oryginalnego radia nie będziesz miał jedynie linijki z RDS-em. Inne wskazania pozostaną. Dodatkowo utrudnione będzie przełączanie funkcji komputera pokładowego ale jest ich tak dużo że można to poświęcić
Jak lubisz dłubać to ciekawą opcją są uniwersalne komputery pokładowe które można spokojnie zaadaptować w miejscu oryginalnego. Mają znacznie więcej funkcji i nie są strasznie drogie więc to moim zdaniem ciekawsza opcja niż dłubanie w starym kaseciaku. Żeby się chociaż dało dokupić cyfrową zmieniarkę podpinaną pod złącze zmieniarki ale do tych radyjek chyba nie ma czegoś takiego. |
|
|
|
 |
RaVciO
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Pomógł: 19 razy Dołączył: 06 Kwi 2009 Posty: 1254 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 18-08-2019, 22:34
|
|
|
Kolego kup dowolny transmiter FM, na pewno jakość dźwięku będzie lepsza niż z kasety. Warto ewentualni dorobić sobie gniazdo zapalniczki na taki transmiter w wygodniejszym miejscu niż standardowa zapalniczka (z transmiterem szufladka się nie domyka |
_________________ Si vis pacem, para bellum. |
|
|
|
 |
|