Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
LANCER 1.8 MIVEC CVT
Autor Wiadomość
yaw0r 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-11-2019, 11:33   LANCER 1.8 MIVEC CVT

Cześć wszystkim, chciałem zapytać co byście sądzili o tym Lancerze z ogłoszenia. Z wyglądu wydaje się okej, zastanawia mnie głównie to czy skrzynia CVT jest okej w tych modelach. No i jeszcze kwestia tego, że auto jest sprowadzone ze Szwajcarii, nie wiem nic o stanie samochodów pochodzących z tego kraju. Chciałbym poprosić o opinie, bo spodobał mi się bardzo i właściwie mógłbym już dzwonić i umawiać się na jazdę próbną ale stwierdziłem, że najpierw zapytam tutaj :lol:

https://www.otomoto.pl/of...d-ID6CEPmo.html

HUGIO 
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Wysłany: 24-11-2019, 22:40   

Z tego co ja zauważyłem na zdjęciach, to chyba brakuje jednej zaślepki listwy dachu z tyłu (dość trudno to dostać i często znikają pod blokami :roll: ) Skóra jest dość nietypowa, możliwe że ktoś sobie zmienił kolor. Podgrzewanie foteli też jest nieoryginalne. Na moje oko przy reflektorze z przodu po stronie pasażera błotnik-maska-zderzak nie są równo spasowane względem strony kierowcy, ale auto ma już 11 lat, więc jakaś parkingówka mogła się zdarzyć. Jeśli coś było, a sprzedający zachęca do sprawdzenia miernikiem, to pewnie elementy były wymieniane na oryginały pod kolor.

Co do automatu - nie wiem, nigdy nie miałem ;)

P.S.
Cytat:
można nim wracać do domu bez żadnych obaw

Czyli jest zarejestrowany? :roll:

yaw0r 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer
Wysłany: 25-11-2019, 08:33   

HUGIO, dzięki za odpowiedź. Czyli co, auto wydaje się być w porządku poza tymi małymi nieścisłościami?

HUGIO napisał/a:
Czyli jest zarejestrowany?

A jeśli by nie był zarejestrowany to wracanie nim wiąże się z jakimiś problemami? Szczerze mówiąc nie znam się na tym zupełnie :roll:

HUGIO 
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Wysłany: 25-11-2019, 16:51   

yaw0r,
Według mnie jest ok, ale to tylko wniosek po przeglądnięciu samych zdjęć ;)

Jeśli auto nie jest zarejestrowane w żadnym kraju, to zgodnie z prawem nie może się poruszać po drogach (chyba, że na lawecie :roll: ). Wielu handlarzy da Ci stare tablice, albo jakieś, które ma na komisie i powie, że można bez problemu wracać nim do domu (można się ich wtedy zapytać, czy w razie czego zapłacą mandat i za ewentualne holowanie auta). Problem będzie, gdy złapie Cię policja podczas jazdy takim samochodem, więc ewentualny powrót nim, jeśli nie jest zarejestrowany jest mocno na własną odpowiedzialność i ryzyko kontroli. Dużo zależy też na jakiego trafisz policjanta i czy akurat musi wyrobić jakąś normę :roll:

Odpowiedz do tematu