Lancer Ralliart z Kanady |
Autor |
Wiadomość |
maciejjj
Forumowicz

Auto: Lancer
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 02-12-2019, 03:29
|
|
|
maciejjj, Ty się nie masz pytać, bo prawdy i tak nie usłyszysz...
Jak na mój gust zanim trafił do sprzedaży na aukcji kanadyjskiej coś było poprawiane - kolor zderzaka, wgniota przy tylnej lampie.
Można się czepić spasowania zderzaka z błotnikiem (podejrzewam, że na nowe ślizgi już kasy zabrakło) - Pasowałoby sprawdzić zawieszenie (czy aby nie poszli na skróty i nie masz ulepa ze słabszych wersji - dziwnie wysoko jest przód)
Licowanie tylnych prawych drzwi i błotnika tez trochę daje po oczach.
Ten sam problem jest po dwóch stronach (prawej i lewej).
ogólnie ja bym pojechał - zobaczył co i jak jest zrobione i wtedy bym się zastanawiał.
Jeżeli auto jest zrobione dobrze i ma ten przebieg... to jest bardzo ciekawe. |
|
|
|
 |
pablodc
Mitsumaniak
Auto: Subaru Impreza WRX '05
|
Wysłany: 17-12-2019, 07:49
|
|
|
Również szukam takiego Lancera. Dzwoniłem do gościa, prawy tylny błotnik zmięty co widać na zdjęciach. Mówił że coś mu wyszło na czujniki z przodu. Wg jego opisu ma założone opony torowe. Samochód był pewnie upalny. Fotele fajne ale chyba nie z tej wersji. Ja sobie raczej go odpuściłem. Ale fakt że egzemplarz ciekawy. |
|
|
|
 |
Mazin89
Forumowicz

Auto: Lancer Ralliart
Pomógł: 12 razy Dołączył: 11 Lip 2017 Posty: 433 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: 18-12-2019, 19:52
|
|
|
pablodc napisał/a: | Fotele fajne ale chyba nie z tej wersji. |
Z tego co czytałem na zagraniczych forach, niektóre wersje US z odpowiednim pakietem miały fotele Recaro, takie same jak w EVO X.
Cena dość wysoka, ale z tego co widzę na OTOMOTO, to ceny Ralliartów ostatnim czasem idą w górę... Z resztą EVO tak samo. |
_________________ Mitsubishi Lancer Ralliart 2010
290KM/400NM
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=107187 |
|
|
|
 |
scarlet7171
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer VIII
|
|
|
|
 |
HUGIO
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Pomógł: 44 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Posty: 1024 Skąd: jesteś?
|
Wysłany: 29-12-2019, 16:31
|
|
|
Co do ceny, to nie wiem, ale jak dla mnie jest po dzwonie z przodu i chyba z boku po stronie kierowcy. Dodatkowo brakuje listw na dachu i niektóre plastiki w środku są słabo spasowane. I jeszcze ten odcisk buta na zagłówku |
_________________ Moje przygody z Lancerem sportbackiem: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=102303 |
|
|
|
 |
Mazin89
Forumowicz

|
Wysłany: 30-12-2019, 08:26
|
|
|
scarlet7171 napisał/a: | Czy ten lancer jest warty tej ceny ? |
Biorąc pod uwagę to co się dzieję ostatnio z cenami Ralliartów, to ta nie jest zbyt wygórowana.
HUGIO już napisał wątpliwości co do bezkolizyjności (jak zawsze dopatrzył się czegoś więcej, bo ja widziałem tylko ramkę zderzaka ).
Na plus dolot od Injen. Na minus to ten stożek. Tak założony poza dźwiękiem nic nie daje bo zaciąga gorące powietrze spod maski, a wręcz podejrzewam, że może pogorszyć osiągi.
Jechać, oglądać, cudów się nie spodziewać. |
|
|
|
 |
HUGIO
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Pomógł: 44 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Posty: 1024 Skąd: jesteś?
|
Wysłany: 30-12-2019, 15:21
|
|
|
Można też wspomnieć o tych LEDach, albo HIDach w zwykłym reflektorze i krótkich blachach, co się aktualnie kwalifikuje pod zabranie dowodu.
Z droższych spraw do naprawy będzie maska, albo zderzak bo na ich łączeniu widać, że któreś (raczej maska) jest lekko pogięte. Ale to już zależy, czy komuś przeszkadza taki "defekt" |
_________________ Moje przygody z Lancerem sportbackiem: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=102303 |
|
|
|
 |
Mazin89
Forumowicz

|
Wysłany: 30-12-2019, 20:33
|
|
|
scarlet7171 napisał/a: | Z droższych spraw do naprawy będzie maska, albo zderzak bo na ich łączeniu widać, że któreś (raczej maska) jest lekko pogięte |
Jeżeli patrze na ten sam element, to wydaje mi się, że jednak zderzak jest tak spasowany. Jakoś za "równo" to wygląda na pogiętą maskę. Tym bardziej, że to aluminium więc raczej nikt nie podejmuje się prostowania tego. Ale jeżeli maska to... 3 - 4 tys. używana oryginalna. Do tego praca lakiernika, no i znaleźć taką maskę też nie jest tak łatwo. Aczkolwiek na zdjęciu jakoś strasznie to nie wygląda. Ciekawe jak na żywo. |
_________________ Mitsubishi Lancer Ralliart 2010
290KM/400NM
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=107187 |
|
|
|
 |
Venom86
Forumowicz

Auto: Lancer Evo X
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Cze 2016 Posty: 199 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 30-12-2019, 21:43
|
|
|
To ja dorzuce ze lampy sa z tylu z przed lifta od 2011 jak nie 2010 byly przezroczyte z czarnym srodkiem a nie czerwone.
Dobrze bym sie tez tylowi przygladal jak bym byl na miejscu |
_________________ Evo X MR - jest
Lancer SB 1.8 - był
Kawasaki ER-6n |
|
|
|
 |
|