Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak ABS
Autor Wiadomość
henio1112 
Forumowicz

Auto: Space Star 1.8 MPI 2004r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-02-2020, 22:30   Brak ABS

Abs nie działa, mial ktos kiedykolwiek problem tego typu ze faktycznie nie było ABSu - kontrolka po przekreceniu kluczyka w pozycje zapłonu normalnie sie zapala i gasnie, w chwili uruchomienia silnika kontrolka ABs zapala sie dosłownie na 2-3 sek i gasnie tak jak by nic sie z nim nie działo. Nie mozliwe ze od czerwca jezdze i ani razu nie poczułem dzialania ABSu, w poprzednim focysie wystarczyło depnąć pedał hamulca i z automatu czuc bylo w podłodze.

Konieczne jest podpiecie pod kompa czy da sie to jakos wymrugac, ktos cos w tym temacie ogarnia? :)

MSS_FAN 
Forumowicz

Auto: MSS 1.6 2001 LPG
Wysłany: 05-02-2020, 11:38   

Jak kupiłem mojego to miał uszkodzoną taką koronkę, zębatkę przy kole. Nie wiem jak to nazwać. Poprzedni właściciel coś tam wymieniał i nie wiedział jak ją wyjąć. Uderzył w jakąś szpilkę i ona rozwaliła tą zębatkę. Po wymianie tej części kontrolka przestała się świecić.

henio1112 
Forumowicz

Wysłany: 05-02-2020, 12:06   

Kontrolka się świeci jedynie przy odpaleniu silnika i na "choince" 2-3 sek i potem już nie. U was też tak jest? czy po uruchomieniu silnika nie zapala się ponownie?

tommo1982 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star 1.3 MPI
Wysłany: 05-02-2020, 17:40   

U mnie kontrolka ABS zapala się na parę sekund po przekręceniu kluczyka i drugi raz na chwilkę po odpaleniu. Mam Space już 2 lata i chyba tylko dwa razy poczułem na pedale hamulca jak załączył mi się ABS. Nie wiem jak on tam dokładnie ma działać, ale nie jest przesadnie czuły i ostrzejsze hamowanie nie załącza mi go.

henio1112 
Forumowicz

Wysłany: 05-02-2020, 19:54   

w takim wypadku mamy podobnie - czyli u mnie wszstko OK, czekam na jakikolwiek snieg bo jeszcze w tym roku nie bylem w stanie przejechac sie i moze na sniegu zacznie dynac ABS

Ghostman
[Usunięty]

Wysłany: 05-02-2020, 20:14   

Nie potrzebujesz śniegu. Jedziesz 50km/h i wciskasz z całej siły hamulec. Albo opony piszczą, albo abs się włącza. Jak jest gumowy hamulec to płyn do wymiany. Jak piszczą to abs nie działa. O ile mi wiadomo przy uszkodzonej koronce abs też się świeci. Skręcając koła maksymalnie można ją zobaczyć. Jest zaraz za opaską przegubu.

henio1112 
Forumowicz

Wysłany: 12-02-2020, 19:36   

ma ktos z was jakies pomysły o co moze chodzic z tym abs'em ? dziwna sprawa jeszcze z takim czyms sie nie spotkalem, trzeba pod kompa podłączyc? myslicie ze pokazało by jakies błędy?

tommo1982 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star 1.3 MPI
Wysłany: 14-02-2020, 00:01   

Zrób tak jak Ghostman pisał. Jak Ci koła dęba nie staną to ABS działa i nie masz co szukać.

Odpowiedz do tematu