Szukam Outlandera I Turbo lub II 2.4 |
Autor |
Wiadomość |
maras_92@o2.pl
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander I 2.4
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
tościk
Forumowicz

Auto: '20 Yukio 1.2T
Pomógł: 9 razy Dołączył: 06 Gru 2017 Posty: 622 Skąd: z nienacka
|
Wysłany: 11-02-2020, 09:14
|
|
|
Eeee..ja tam się nie znam, ale jak widzę:
Cytat: | Co wyróżnia nas spośród konkurencji?
- PEŁEN PROFESJONALIZM I WIELOLETNIE DOŚWIADCZENIE |
A kawałek wyżej czytam:
Cytat: | Bogata wersja wyposażenia:
(...)
- WIELOFUNKCYJNA KIEROWNICA SKÓRZANA
(...)
- WELUROWA TAPICERKA
- REGULOWANY FOTEL
- TEMPOMAT
(...)
- ESP (kontrola trakcji)
(...) |
To nie widzę innej możliwości, jak zamknąć ogłoszenie i szukać dalej. Bo jeśli ktoś rzekomo doświadczony profesjonalnie kłamie w tak banalnej sprawie, jak wyposazenie, to nie jest w ogóle wiarygodnym człowiekiem i może dużo niespodzianek ukrywać.
Bo idąc po kolei:
- wielofunkcyjna kierownica skórzana - jeśli przyjmiemy, że ma funkcję skręcania w lewo i funkcję skręcania w prawo, to tak - wielofunkcyjna
- welurowa tapicerka - w turbo? hmm...
- regulowany fotel - tylko jeden?
- tempomat - w nodze? Nie widzę tam żadnego sterowania tempomatem.
- ESP (kontrola trakcji)
No ale to jestem ja, czepiam się ludzi o byle pierdoły |
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5363 Skąd: Pińczów TPI
|
Wysłany: 11-02-2020, 09:27
|
|
|
tościk, jak ja Cię szanuję gdybym miał bliżej chętnie zamienił bym kilka zdań z tymi profesjonalistami |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
ledziu
Forumowicz
Auto: Toyota/mitsu
|
Wysłany: 11-02-2020, 20:59
|
|
|
Bzyk_R1 napisał/a: | tościk, jak ja Cię szanuję gdybym miał bliżej chętnie zamienił bym kilka zdań z tymi profesjonalistami |
Panowie te ogłoszenia to typowe farmazony... tylko jest jeden problem pt. nie ma farmazonu nie ma telefonu, nikt ogłoszeniem się nie interesuje Zauważyliście że bardzo dużo zapytań dotyczy tego typu rodzynów opisowo-zdjęciowych .
Lubię sobie śledzić inne fora i jedno z nich uwielbia stronki firm od "wyselekcjonowanych aut, klasic itp" w cenie x2, x3 to powiem szczerze parcie na tą całą otoczkę jest gigantyczne.
A że trochę bobruje jeden rynek z konkretną marką i coś wspomnę ze dane auto stało u Turka na placu prze pół roku i nikogo nie obchodziło to Ci nawet nie dopuszczają do siebie że mogło być inaczej niż tak jak jest w opisie... o selekcji, sprawdzaniu itp |
|
|
|
 |
Turbocbr
Forumowicz
Auto: outlander turbo
Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Paź 2019 Posty: 229 Skąd: brodnica
|
Wysłany: 11-02-2020, 21:25
|
|
|
W sobotę podjadę zobaczyć tego z Brodnicy mieszkam 2km od tego Pana Pro...... takze opiszę co i jak zrobię fotki. Sprawdzę lakier sanki i całą resztę |
_________________ Turbocbr |
|
|
|
 |
ledziu
Forumowicz
|
Wysłany: 13-02-2020, 12:18
|
|
|
Turbocbr napisał/a: | W sobotę podjadę zobaczyć tego z Brodnicy mieszkam 2km od tego Pana Pro...... takze opiszę co i jak zrobię fotki. Sprawdzę lakier sanki i całą resztę |
Z SK jest o tyle fajnie że będzie cała historia auta więc wypadkowości nie ma co się wielkiej spodziewać. Niestety może byc problem z rdzą o ile ktoś auta nie zabezpieczył po zakupie no i jakości wykonanych malowanek które pewnie też wystąpią szczególnie tam gdzie zwyczajowo wychodzi ruda.
Mechanicznie/serwisowo trzeba założyć że wszystko jest to wymiany z opcją natychmiastowego rozrządu.
Wpisy do książki/potwierdzenia za dużo nie zmieniają bo jak był lany olej to najtańszy a rozrząd pewnie jest źle ustawiony. |
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5363 Skąd: Pińczów TPI
|
Wysłany: 13-02-2020, 15:18
|
|
|
ledziu, z moich obserwacji (nie twierdzę że tutaj też tak będzie) Szwedziki wypadają bardzo korzystnie. Bardzo często są zakonserwowane lata wstecz, nie dwa dni przed sprzedażą jak u nas, oczywiście przód w stanie złym z racji szutrowych dróg i tego co tam sypią na drogi. Przebieg który można sprawdzić na kilka sposobów raczej eliminuje pół bańkowe egzemplarze z możliwości odmładzania. Ogólnie gdyby nie brak szyberdachu to rynek bardzo ciekawy w odkupie. Co jeszcze zauważyłem to z rzeczy serwisowych nie jest źle. Co prawda nie dają części z górnej półki ale jak wymaga wymiany to jest wymienione. Jak rdzewieją osłony tarcz to wlatują nowe a nie kleją włóknem szklanym jak w Radomiu. |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
ledziu
Forumowicz
|
Wysłany: 16-02-2020, 09:15
|
|
|
Cytat: | sobotę podjadę zobaczyć tego |
Coś wiadomo?
Bzyk_R1 oby było tak jak mówisz |
|
|
|
 |
macia
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Pomógł: 19 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 3163 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 19-03-2020, 20:58
|
|
|
Jeżeli interesuje cię OII intense plus 2.4 w automacie z polskiego salonu, bezwypadkowy i bezawaryjny, z małym prawdziwym przebiegiem, to się odezwij - naszło mnie i może sprzedam swojego. |
_________________ Mazda cx5 '15
Dokker 1.6 lpg '13
ex Outlander 2.4 cvt '10
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było. |
|
|
|
 |
|