|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Uszczelnienie przedniego wału napędowego |
Autor |
Wiadomość |
typhoon50
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3 3,2 DID Long
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-11-2020, 13:50 [3.2 DID] Uszczelnienie przedniego wału napędowego
|
|
|
Witam serdecznie,
W aucie (pajero 3, 3,2DID, 5-drzwi, automat) zauważyłem wyciek oleju z reduktora w miejscu połączenia z przednim wałem napędowym. Ze względu na poziom zabrudzenia miejsca wycieku nie byłem wstanie określić skąd dokładnie wycieka olej więc założyłem, iż zużył się uszczelniacz wału w reduktorze. Po wyczyszczeniu wału i założeniu nowego uszczelniacza wyciek dalej się utrzymywał tylko tym razem dało się zauważyć iż wyciek jest na osłonie przegubu wału, a dokładnie w miejscu gdzie jest nabite połączenie metalowo-gumowe z osłoną końcówki wału. Prawdopodobnie jest rozszczelniony wewnętrzny "kapsel" wielowpustu.
Niestety ktoś już był tam przedemną i zakleił od wewnątrz wpustu jakąś żywicą.
Pytanie czy ktoś już rozbierał ten element? Skąd wziąść części? Jak duży jest problem z ponownym nabiciem uszczelnienia metalowo-gumowego na osłonę końcówki wału?
Wszelkie podpowiedzi mile widziane.
Z góry dzięki |
|
|
|
 |
|
|