Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pajero IV - pierwsze Mitsu
Autor Wiadomość
Mattcoin 
Nowy Forumowicz

Auto: KIA Sportage 1.6 t-GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-12-2020, 23:17   Pajero IV - pierwsze Mitsu

Cześć Wszystkim!

Od jakiegoś czasu przeglądam ogłoszenia w poszukiwaniu mojego pierwszego Pajero. Niełatwo o fajny egzemplarz, a wszystkie interesujące są daleko ode mnie.
Poszukuję egzemplarza z 2007-2008 r., chętnie z polskiego salonu (ale niekoniecznie).

Czy ktoś z forumowiczów oglądał (albo posiada) poniższe egzemplarze i chce podzielić się wrażeniami?
https://www.otomoto.pl/of...-ID6DwOxT.html?
https://www.olx.pl/oferta...html#26907dc27a
https://www.otomoto.pl/of...html#316768e832

Będę wdzięczny za każdą pomoc.

Tuff 
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2002 2,5td 98kW
Wysłany: 22-12-2020, 08:57   

Po moich przygodach mogę doradzić tyle, że jak masz jechać gdzieś dalej oglądać auto to omijaj komisy, bo tam zazwyczaj auta są w kiepskim stanie (nikt dobrego auta nie zostawia w komisie biorąc inne) i sprawdza się to przy 20 letnim pajero jak i 3letniej skodzie. Do tego co najgorsze większość handlarzy przez telefon nie powie o żadnych oczywistych wadach (szukając terenówki obejrzałem z 30 aut, do jednego jechałem 150km, żeby na miejscu okazało się, że sprzęgło jest zarżnięte). Są też firmy/osoby które za 200-500zł sprawdzą auto za Ciebie, jak jest daleko to taniej zlecić takiej firmie niż samemu jechać tracić czas i zapłacić za paliwo.

Ps. jakbyś znalazł coś ciekawego na Podhalu to mogę podjechać obejrzeć :wink:

Mattcoin 
Nowy Forumowicz

Auto: KIA Sportage 1.6 t-GDI
Wysłany: 22-12-2020, 15:42   

Tuff napisał/a:
Po moich przygodach mogę doradzić tyle, że jak masz jechać gdzieś dalej oglądać auto to omijaj komisy, bo tam zazwyczaj auta są w kiepskim stanie (nikt dobrego auta nie zostawia w komisie biorąc inne) i sprawdza się to przy 20 letnim pajero jak i 3letniej skodzie. Do tego co najgorsze większość handlarzy przez telefon nie powie o żadnych oczywistych wadach (szukając terenówki obejrzałem z 30 aut, do jednego jechałem 150km, żeby na miejscu okazało się, że sprzęgło jest zarżnięte). Są też firmy/osoby które za 200-500zł sprawdzą auto za Ciebie, jak jest daleko to taniej zlecić takiej firmie niż samemu jechać tracić czas i zapłacić za paliwo.

Ps. jakbyś znalazł coś ciekawego na Podhalu to mogę podjechać obejrzeć :wink:

Dzięki! Pewnie masz rację, że z komisu raczej marna szansa na dobry egzemplarz. Pozostaje szukać z rąk prywatnych.

Odpowiedz do tematu