|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pompa oleju Grandis 2.4 4G69 |
Autor |
Wiadomość |
piasek2006
Nowy Forumowicz
Auto: Grandisa 2.4 Intense PB+LPG
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-06-2021, 21:28 Pompa oleju Grandis 2.4 4G69
|
|
|
Witam
Czy ktoś posiada wiedzę czy pompa oleju z silnika 4g63 pasuje do 4G69. Pierwsza zamiennik kosztuje 569zł druga tylko oryginał 1700 zł a uszczelka pod nią ta sama. Nie chcąc zakładać nowego tematu może ktoś ma dostęp do tańszych części oryginalnych bo zamienników brak, używki się nie uświadczy więc pozostaje OEM o nr MN137803. Jak coś to proszę o PW.
No więc pompę wymieniłem na oryginał ale mając ją już w ręce i porównując ją ze zdjęciami pomp do 4g63 stwierdzam, że wizualnie rozmieszczenie otworów i elementów raczej niczym się nie różni, dodatkowo dodam, że miałem dziwne dźwięki z przedniej dolnej części silnika jak się okazało po wyjęciu pompy i sprawdzeniu wałków okazało się, że wałek pracujący na pompie oleju ma luz na panewce jak i w gnieździe pompy - mając zestaw do likwidacji wałków usunąłem je trochę gimnastyki ale dało radę. Efekt taki, że dźwięk ustał z małych minusów dodam, że powyżej 110km/h silnik ma bardzo delikatne wibracje i może jest ciut głośniejszy. tak jakby bardziej sztywno pracował. Co do trwałości okaże się w przyszłości |
|
|
|
 |
|
|