|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
stacyjka - problem z wyjęciem kluczyka |
Autor |
Wiadomość |
stickman
Forumowicz
Auto: O1 2.0 4WD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Kwi 2017 Posty: 143 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-07-2021, 10:58 stacyjka - problem z wyjęciem kluczyka
|
|
|
Cześć. pojawił się problem z wyciąganiem kluczyka ze stacyjki - pojawia się już przy przekręcaniu na pozycję "off" i następnie probie samego wyjęcia. Żeby wyjąc kluczyk trzeba lekko pokombinować. Narazie wychodzi, ale obawiam się że może przyjść moment że zrobi się duże "uups!" i kluczyk permanentnie zostanie w stacyjce.
Myślalem czy nie podać tam kilku kropli jakiegoś teflonowego smarowidła typu CX-80 ale podejrzewam że jeśli się coś się tam już dzieje to może być to tymczasowy półśrodek i skończy się to właśnie i tak dużym problemem.
Co sugerujecie robić? Mam w mieście kilka firm specjalizujących się naprawą stacyjek, opinie raczej mają dobre. Tylko się zastanawiam czy taka firma jest w stanie faktycznie naprawić skutecznie, czy sami psikną teflonem i skasują mnie jak za zboże, a potem problem wystapi.. j/w. Czy też raczej w tej sytuacji powinienem się rozglądać za zamówieniem jakiejś części i jak tak, to jakiej? I tak sam tego bym nie wymieniał tylko zlecał warsztatowi.
Problem występuje na obu kluczykach, więc to nie jest raczej wina samego klucza. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21018 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 19-07-2021, 11:11
|
|
|
Ja robiłem u siebie w firmie od auto zamków, nie mogłem przekręcić na zapłon.
Gościu rozebrał cały wkład, wyczyścił, doszlifował co nieco pilnikiem, przesmarował i złożył do kupy.
Śmiga już ładnych parę lat.
Dodatkowo fachowiec przestrzegał mnie przed psikaniem czegokolwiek do środka, bo brud i syf może jeszcze bardziej zablokować stacyjkę. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
stickman
Forumowicz
|
Wysłany: 19-07-2021, 15:41
|
|
|
Spec od stacyjek odwiedzony, przejrzał, psiknał, narazie działa jak należy. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21018 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 19-07-2021, 17:27
|
|
|
Rozbierał na części pierwsze czy tylko psiknął |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
stickman
Forumowicz
|
Wysłany: 19-07-2021, 19:27
|
|
|
Stwierdził że nie ma potrzeby rozbierania a wkładka jest po prostu sucha. Zapodał brunox do zamków. |
|
|
|
 |
|
|