Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
sygnał
Autor Wiadomość
karolteo
[Usunięty]

Wysłany: 12-09-2007, 13:17   sygnał

mam problem ze sygnałem kupiłem cari niedawno i nie ma sygnału sprawdzałem bezpieczniki przy silniku co jeszcze mam sprawdzić. Gdzie może tkwić problem

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-09-2007, 13:27   

bezpieczniki pod kierownicą - u mnie sie tam topiły

kupujepolskieprodukty.pl

karolteo
[Usunięty]

Wysłany: 12-09-2007, 14:05   

a sa bezpieczniki pod kierownicą w którym miejscu

arturro998
[Usunięty]

Wysłany: 12-09-2007, 14:10   

Gniazdo z bezpiecznikami w kabinie jest po stronie kierowcy na dole pod deska poswiec latarka i zobaczysz najlepiej jeszcze odkrecic plastykowa obudowe pod deska rozdzielcza wtedy bedzie widac dokladnie

heer75 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0+Vialle LPi
  Wysłany: 12-09-2007, 14:52   

a sa w takim miejscu, ze sie niezle nagimnastykujesz :?

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 12-09-2007, 16:55   

Dokładnie nad lewym kolanem kierowcy - najwygodniej odkręcić te kilka blachowkrętów od tej plastikowej dolnej atrapy pod deską (nad goleniami kierowcy) i wtedy już jest dość łatwy dostep.

andy1
[Usunięty]

Wysłany: 12-09-2007, 17:02   

a masz wogóle poduchę? ja mam atrapę to nie mam sygnału heh :-] Atrapa się wogóle nie wciska. Muszę teraz do maja wstawić poduchy, bo nie przejdzie przeglądu :/

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 12-09-2007, 17:59   

w 99% brak sygnalu to przerwana tasma na kierownicy, ktora z regoly (no zawsze) ulega uszkodzeniu przy wystrzale poduchy, zacznij od tego.

karolteo
[Usunięty]

Wysłany: 12-09-2007, 18:36   tylna wycieraczka

Pozdrawiam nie działa mi tylna wycieraczka raz sie włączyła jak otworzyłem klapę co to może być koledzy. z góry dzięki

[ Dodano: 12-09-2007, 18:37 ]
dzięki panowie za pomoc przy tym sygnale juz działa spalony bezpiecznik dzieki

andy1
[Usunięty]

Wysłany: 12-09-2007, 19:08   

jak Ci bezpieczniki strzelają to może jakieś zwarcie masz do masy?

taśmę wstawia się razem z poduszką. Jak jest atrapa to nie może być sygnału, bo nie ma tam żadnego kontaktu. po prostu zakrywa dziure. nic wiecej.

cząstek
[Usunięty]

Wysłany: 12-09-2007, 20:07   

pozwolcie ze sie przylacze u mnie tez niema sygnału sprawdzołem wszystkie bespieczniki sa ok wies zdmatowalem syreny w trakcie demontarzu wylaciałea z nich woda podpiełem inne na krutko i dzała wiec syreny do wymiany sprawdz to i u siebie pozdrawiam nara

arturos998
[Usunięty]

Wysłany: 13-09-2007, 22:01   

andy1 napisał/a:
a masz wogóle poduchę? ja mam atrapę to nie mam sygnału heh :-] Atrapa się wogóle nie wciska. Muszę teraz do maja wstawić poduchy, bo nie przejdzie przeglądu :/

Ja też mam atrapę i mam sygnał dźwiękowy. Pierwszy raz słyszę, że przez wystrzeloną poduchę samochód może nie przejść badań technicznych :shock: Zmień po prostu miejsce gdzie robisz badania.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 13-09-2007, 22:08   

teoretycznie nie powinien przejsc badania w przypadku palacej sie kontrolki srs.

arturos998
[Usunięty]

Wysłany: 13-09-2007, 22:27   

Dobrze powiedziane - "teoretycznie". Żaden problem wykręcić żaróweczkę i SRS nie będzie się palił. A "teoretycznie" to pewnie z 1/3 aut jeżdżących po naszych drogach nie powinna być dopuszczona do ruchu :wink:

andy1
[Usunięty]

Wysłany: 14-09-2007, 09:34   

arturos jak włączasz sygnał? Moja atrapa się wogóle nie wciska, jest na sztywno zamocowana na 2 śrubach. Może być inaczej niż u Ciebie, ja mam model po lifcie (cena poduszek jest 2 razy większa :/ ). Tymczasowo chciałbym przywrócić sygnał do działania, o poduszkach będę myślał później.

Odpowiedz do tematu