błąd U0184, L0432 |
Autor |
Wiadomość |
Jakim
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-10-2021, 11:21 błąd U0184, L0432
|
|
|
Witam mam chińczyka android radio radio działa, nie mam can busa, systemu rocfor też nie. Interfejs cały czas pokazuje błąd "U0184 -Przekroczenie czasu audio can - obecny" błąd ten sieje mi wszędzie w poduszkach, liczniku, radiu, elektryce.
Czy założenie do radia can busa rozwiąże ten problem czy tkwi on w czymś innym. Proszę o porady może już ktoś to przerabiał.
Drugi problem to niedziałający czujnik deszczu interfejs pokazuje błąd "L0432 - błąd korekty czujnika deszczu/natężenia światła-obecny, nie da się go wykasować. Próbowałem robić korektę czujnika interfejsem Delfi informuje mnie że korekta ok, ale nic się nie zmienia. Przyznam że trochę zakombinowałem żeby światła zapalały mi się na auto cały czas zakleiłem czarną taśmą sensor na szybie. Po tym zabiegu sensor deszczu działał trochę słabiej reagował ale wycieraczki włączały się. Teraz już wycieraczki na auto nie chodzą.
Czy mogłem zepsuć sesnsor zaklejając go, może ktoś wie jak zrobić żeby światła zapalały się cały czas bez takich kombinacji. Będę wdzięczny za pomoc. Nadmienienie że przeszukałem forum i nie znalazłem odpowiedzi na moje bolączki. Jeśli źle szukałem będę wdzięczny za nakierowanie na odpowiedni post. |
|
|
|
 |
kajos
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 Helmut
Pomógł: 27 razy Dołączył: 09 Mar 2017 Posty: 1090 Skąd: Chodziez
|
Wysłany: 07-10-2021, 23:24
|
|
|
Swiatla mijania zapalaja sie jak robi sie ciemno
Jesli zakleisz tasma czyjnik zapala sie swiatla ale nie zgasna jak odkleisz tasme
Zgasna wtedy kiedy zakreca sie kola
zaklejeniem czujnika nie mogles zepsuc sensora deszczu |
_________________ Mam schematy elektryczne do Outlandera II. Jak ktos chce to daj znac |
|
|
|
 |
Jakim
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 08-10-2021, 00:32
|
|
|
Dzięki za info chociaż jedna dobra wiadomość że zaklejeniem nie mogłem popsuć czujnika. Kajos można od ciebie jakoś zdobyć te schematy. Nie wiadomo kiedy mogą się przydać. |
|
|
|
 |
kajos
Forumowicz

|
Wysłany: 08-10-2021, 07:13
|
|
|
na prv maila daj |
_________________ Mam schematy elektryczne do Outlandera II. Jak ktos chce to daj znac |
|
|
|
 |
miron
Forumowicz
Auto: 2,4 mivec cvt
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2014 Posty: 326 Skąd: Świlcza
|
Wysłany: 08-10-2021, 23:02
|
|
|
W ASX znajomy dostał płytkę z radiem i przestał mu wyskakiwać błąd. |
|
|
|
 |
kajos
Forumowicz

|
Wysłany: 09-10-2021, 00:03
|
|
|
miron napisał/a: | W ASX znajomy dostał płytkę z radiem i przestał mu wyskakiwać błąd. |
przystawke do CANbusa dostal |
|
|
|
 |
Jakim
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 09-10-2021, 11:00
|
|
|
Miron dowiedz się coś więcej od tego znajomego może ma jeszcze ta płytkę jestem gotów dokupić canbusa żeby zniwelować ten błąd - wkurza mnie. Albo niech da namiary gdzie to kupił zadzwonię tam tak jak pisze Kajos dokupię przystawkę - jeśli radio na to pozwoli. |
|
|
|
 |
kajos
Forumowicz

|
Wysłany: 09-10-2021, 16:45
|
|
|
niestety przystawka musi byc zaprogramowana przez producenta radia bo oddzielnie nie idzie tego zakupic
zawsze mozna przerobic na analog instalacje radia ale lacznie trzeba to zrobic z wymiana glosnikow bo te pod Can i fabryczna koncowke mocy maja inna rezystencje |
|
|
|
 |
Jakim
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 09-10-2021, 23:39
|
|
|
W moim przypadku przeróbka na analog nie ma sensu wszystko mi działa błędy widać tylko na interfejsie. Mam nadzieję że jakiś rozsądny sposób się znajdzie. Pokombinuje. Może jeszcze ktoś podpowie co jest nie tak z czujnikiem deszczu? |
|
|
|
 |
grzegorz55555
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander II
|
Wysłany: 13-07-2023, 11:54
|
|
|
I jak udało Ci się jakoś rozwiązać problem z tym błędem u0184 ?? |
|
|
|
 |
qvadrat
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
|
Wysłany: 06-10-2023, 21:06
|
|
|
I ja to mam w aucie żony po włożeniu telewizora czy ktoś sobie poradził już z tymi błędami? |
_________________ ____________
Qvadrat |
|
|
|
 |
|