|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS ALL] Ubywa płynu hamulcowego |
Autor |
Wiadomość |
dark57
Forumowicz
Auto: space star 2003r, 1.9 DiD /102
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-05-2022, 08:58 [MSS ALL] Ubywa płynu hamulcowego
|
|
|
Dziś zapaliła mi się kontrolka z wykrzyknikiem , powodem był niski stan płynu hamulcowego , ostatnio dolewalem kilka tyg temu , pewnie jest jakaś nieszczelność , ale musi być b mała bo bardzo wolno ubywa , tzn jak doleje minimum tak by kontrolka zgasła , to za ok miesiąc znów się zaświeci , oczywiście wycieku nigdzie nie widać , pewnie nie znajdę też na żadnego zapocenia , szukanie igły w stogu siana , ma ktoś jakiś pomysł jak zdiagnozować nieszczelność ,
Ps. Przewody hamulcowe miałem wymienian na miedziane że 4 lata temu , tzn nie wszystkie ale w większości , tzn te które miały korozje |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21010 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 18-05-2022, 09:35
|
|
|
Elastyczne też lubią pękać jak jeszcze nie były ruszane.
Wszędzie płyn może uciekać: zaciski, przewody, pompa wspomagania, pompa abs itd.
Ogólnie musisz cały układ przejrzeć, bo tak to wróżenie z fusów. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
dark57
Forumowicz
Auto: space star 2003r, 1.9 DiD /102
|
Wysłany: 21-05-2022, 20:52
|
|
|
Jednak okazało się że korek od zbiorniczka był nałożony i nie dokręcony , być może rozchlapalo sie / odparowało,/przez luźny korek , także będę obserwował , myślę że to jednak będzie przez ten korek |
|
|
|
 |
|
|