Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zegary/licznik
Autor Wiadomość
Erdobe 
Nowy Forumowicz

Auto: MSS 1.6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-08-2022, 18:58   Zegary/licznik

Witam,
MSS 1.6 2004
nie świecą mi diody w zegarach ponieważ starte zostały sloty w których umieszcza się je w płytce tylnej w zegarach. Pytanie
Mam do kupienia zegary od 1.3 MSS i czy wymiana tej płytki tylnej nie będzie problemowa jeżeli chodzi o wpasowanie itd. bo mam do kupienia używane zegary za 40zl do 1.3 mss

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 06-08-2022, 10:40   

Nie wiem czy prościej nie będzie przełożyć wyświetlacz przebiegu ze starych do nowych zegarów.

Erdobe 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 07-08-2022, 06:37   

Prawdopodobnie masz rację.
Zegary od Carismy można sobie założyć czy taki zabieg się nie uda?
I jakie oznaczenia mają żarówki w zegarach i czy są jakieś do polecenia ledowe? Widziałem tylko takie chińskie najtańsze i martwię się że założę je ładnie i po miesiącu znów będę musiał rozkręcać i je zmieniać.
I czy takie są ok?
https://allegro.pl/oferta/zarowka-led-smd-5050-t5-r5-b8-5d-licznik-zegary-8586865592

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 14-08-2022, 19:06   

Licznik z Carismy powinien pasować, ale dla pewności poszukałbym licznika ze Space Stara. Do podświetlenia licznika są zwykłe żarówki W1,2W, T5 R5, różnie są oznaczane, wyjmujesz starą z koszyczka i wciskasz nową: https://allegro.pl/oferta/zarowka-samochodowa-w1-2w-t5-r5-12v-mala-12206080036

Erdobe 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 10-01-2023, 14:01   

Znalazłem z spacestara bo te z carismy mają inaczej kontrolki i zegary dostały świra. Niestety kontrolki ładnie się świecą a samo podświetlenie nie... Ale to już wina chyba elektryki bo i na postojowe tylnej nie ma prądu i przedniej też... Ale zegary git!
Bardzo dziękuję za pomoc!

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 19-01-2023, 18:39   

Erdobe, jeśli nie świeci światło postojowe jedno z przodu i jedno z tyłu to prz3palony jest bezpiecznik, tym bardziej jeśli nie świecą na krzyż.

Odpowiedz do tematu