Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lekkie zapocenie kolektor ssący
Autor Wiadomość
caro 
Forumowicz

Auto: ASX 1.6 INVITE 2015
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-09-2022, 19:05   Lekkie zapocenie kolektor ssący

Cześć. Podobno w ASX takie lekkie zapocenie na kolektorze ssącym to rzecz normalna i moje pytanie, czy wy też tak macie? W sumie to moje zapocenie mam już od około 3 lat i teraz tak mnie naszło o tym napisać :) jest to lekka plamka na łączeniu ale przez te 3 lata nic się nie powiększa, więc nic z tym nie robię. ASO mówi że ASX-y tak maja i w sumie to prawda, widziałem już 3 z 4 asx-ow z podobnym zapoceniem. Co mogła być przyczyna że przeszło troszkę tego oleju ale się uspokoiło?

pitt63 
Forumowicz
pitt63

Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Blue Sky Ed
Wysłany: 17-09-2022, 20:01   

Tutaj masz wszystko opisane https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=111516
Jeśli masz małe zapocenie to nie ma się czym martwić. U mnie był już blok silnika zanieczyszczony więc musiałem to zrobić.

caro 
Forumowicz

Auto: ASX 1.6 INVITE 2015
Wysłany: 18-09-2022, 15:09   

Zagłębiłem się trochę w temat i poprzeglądałem fora oraz zdjęcia silników 4a92 na sprzedaż, wszystkie ale to wszystkie maja takie zapocenia niektóre juz po 20 K. Dziś pogadałem tez z znajomym mechanikiem (akurat był w żabce) i to normalne zjawisko jak się ten silnik wkręci np. pod dużą gore na 5 tysięcy obrotów to musi tam puścić a gorzej jak będzie za szczelnie i nie puści , dopóki w garażu nie zobaczę kropli oleju i na bagnecie nic nie ubędzie to się nie przejmować a nagar sam to z odpowiednią siła doszczelni żeby nie kapało :) wymiana oleju co 9K MAX 12K!!! raz na rok i najlepiej też przed zimą a wtedy ten silnik raczej jest nie do zdarcia przez 250K.

grzesiek1313 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi asx 1.6l mivec 2018
Wysłany: 14-01-2024, 21:10   

Wie może ktoś jakim momentem Nm dokręcać śruby od kolektora dolotowego w asx 1.6l kod silnika 4A92.
Pozdrawiam wszystkich.

Grzegorz42 
Forumowicz

Auto: Lancer Sedan '09 - 1.8 Invite
Wysłany: 14-01-2024, 21:27   

grzesiek1313,
http://mmc-manuals.ru/man...1152AB00ENG.pdf

[ Dodano: 14-01-2024, 21:30 ]
http://mmc-manuals.ru/man...18/index_M1.htm

grzesiek1313 
Nowy Forumowicz