Uchwyt na telefon |
Autor |
Wiadomość |
WeinMaster
Mitsumaniak

Auto: Galant 1.8TD '92 r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-03-2022, 08:03 Uchwyt na telefon
|
|
|
Hej,
możecie się pochwalić jak rozwiązaliście sprawę uchwytu na telefon w 3-ce?
Nie jestem entuzjastą uchwytów na nawiewy, dlatego zastanawiam się jakie są opcje.
z góry dziękuję. |
_________________ [ Maniakalny Mitsumaniak ] |
|
|
|
 |
pablo eldiablo
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
|
Wysłany: 15-03-2022, 09:57
|
|
|
Ja mam wersję CVT, przy lewarku skrzyni jest spore płaskie miejsce, gdzie przykleiłem mały magnetyczny uchwyt. Łatwo tam podpina się kabel USB, a na telefon w czasie jazdy nie muszę patrzeć, bo to co trzeba wyświetla się przez Android Auto na głównym ekranie.
Dzięki temu jest też dobry dostęp do tego małego schowka z cupholderami. |
|
|
|
 |
rumell
Nowy Forumowicz
Auto: outlander
Kraj/Country: Germany
|
|
|
|
 |
To masz
Forumowicz
Auto: Outlander III 2012 2.2DID AT
Pomógł: 11 razy Dołączył: 21 Wrz 2022 Posty: 555 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-10-2022, 22:27
|
|
|
rumell, zamontowałeś to w uchwycie na kubek?
Telefon zawsze montuje w lewym, dolnym rogu szyby, jak najniżej deski. W dwóch autach mam oryginalne uchwyty samsunga, które sprawdzają się od lat. Guma z której wykonana jest przyssawka jest bardzo gruba i nie odkleja się po nagrzaniu na słońcu.
https://www.mediaexpert.p...g-ee-v200sabegw |
|
|
|
 |
mohinder
Forumowicz
Auto: Outlander PHEV 2016r
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sty 2013 Posty: 445 Skąd: Limerick
|
Wysłany: 24-10-2022, 22:05
|
|
|
Ja kupiłem taką popierdułkę i przykleiłem taśmą dwustronną. Na pleckach telefonu jest blaska pod etui ale można ja przykleić do telefonu taśmą dwustronną.
https://photos.app.goo.gl/TNDAHMd9oJRQKvbq7 |
|
|
|
 |
CePeeN
Nowy Forumowicz Cham i prostak
Auto: Mitsubishi Outlander III
|
Wysłany: 30-11-2022, 12:22
|
|
|
Ja od dwoch dni jezdze z tym https://www.amazon.pl/ESR...ps%2C94&sr=8-17
Dziala z iphonami z magsafe, ale podejrzewam ze inne telefony z etui wspierajacym magsafe (esr ma same pierscienie metalowe ktore mozna wsadzic w etui) tez powinny dizalac, i ladowanie tez powinno sie udac.
Trzyma sie na przyssawce, wyglada na to, ze dosc solidnie. Zobaczymy przy wiekszych dziurach. |
|
|
|
 |
mohinder
Forumowicz
|
Wysłany: 04-03-2023, 01:43
|
|
|
CePeeN powiedz czy ten uchwyt z ładowarką daje radę ładować telefon gdy ekran jest włączony? N aprzykład nawigacja cały czas pracuje? Ja zamontowałem inny ładowarko uchwyt i przez chwilę ładuje i przestaje, później znowu trochę ładuje i przestaje. Wygląda jakby się przegrzewała i wyłączała żeby ostygnąć. Niestey ten sposób ładowania jest niewystarczający i bateria spada. |
|
|
|
 |
Fred.X
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback + Outlander 3
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Paź 2017 Posty: 315 Skąd: Toruń
|
|
|
|
 |
tościk
Forumowicz

Auto: '20 Yukio 1.2T
Pomógł: 9 razy Dołączył: 06 Gru 2017 Posty: 622 Skąd: z nienacka
|
Wysłany: 06-03-2023, 09:41
|
|
|
mohinder napisał/a: | CePeeN powiedz czy ten uchwyt z ładowarką daje radę ładować telefon gdy ekran jest włączony? N aprzykład nawigacja cały czas pracuje? Ja zamontowałem inny ładowarko uchwyt i przez chwilę ładuje i przestaje, później znowu trochę ładuje i przestaje. Wygląda jakby się przegrzewała i wyłączała żeby ostygnąć. Niestey ten sposób ładowania jest niewystarczający i bateria spada. |
Ze swojego doświadczenia powiem, że przy ładowaniu indukcyjnym występuje chyba pewnego rodzaju losowość. Używam różnych ładowarek na biurku i czasem ładowarka jak i telefon potrafią się kosmicznie nagrzać i ładowanie jest przerywane, a czasem jest git przez cały proces ładowania do 100%. Wydawało mi się, że może to mieć związek z pozycją telefonu na ładowarce, ale nawet jeśli mocno pilnuję, żeby telefon układać równo, to nadal takie sytuacje czasem występują (choć rzadziej).
Także w samochodzie, gdzie stabilność ładowarki jak i pozycji telefonu raczej jest słaba, a do tego telefon grzeje się od pracy ekranu i nawigacji, może to nie działać poprawnie i prowadzić częściej lub ciągle do opisanych przez Ciebie sytuacji. |
|
|
|
 |
mohinder
Forumowicz
|
Wysłany: 07-03-2023, 10:39
|
|
|
W moim przypadku telefon raczej siedzi na miejscu bo ma ten cały pierścień Magsafe czy jak to sie nazywa. Trzymany jest magnetycznie w jednym miejscu. Wydaje mi się, że te ładowarki które mam są po prostu za słabe żeby ładować kiedy telefon jest aktywny. |
|
|
|
 |
CePeeN
Nowy Forumowicz Cham i prostak
Auto: Mitsubishi Outlander III
|
Wysłany: 15-03-2023, 10:06
|
|
|
mohinder napisał/a: | CePeeN powiedz czy ten uchwyt z ładowarką daje radę ładować telefon gdy ekran jest włączony? N aprzykład nawigacja cały czas pracuje? Ja zamontowałem inny ładowarko uchwyt i przez chwilę ładuje i przestaje, później znowu trochę ładuje i przestaje. Wygląda jakby się przegrzewała i wyłączała żeby ostygnąć. Niestey ten sposób ładowania jest niewystarczający i bateria spada. |
Przepraszam, rzadko tu zagladam. Oczywiscie, laduje sie podczas uzywania nawigacji. |
|
|
|
 |
|