Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Usterka P0017 rozrząd
Autor Wiadomość
szczypek 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Eclipse Cross
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-02-2024, 20:34   Usterka P0017 rozrząd

Eclipse Cross 2018 1.5
Zapaliła mi się żółtka kontrolka chceck Byłem u mechanika sprawdzić co to oznacza to wyświetla się usterka o oznaczeniu P0017 i opis:
- Faza położenia wał korbowy/wałek rozrządu (Wylot)
- nieciągły
Wymieniłem świece ale nic to nie dało. Olej z filtrami też niedawno wymieniony (przejechane 1,5 tys. km). Przy wolnych obrotach czuć co jakiś czas lekki przeskok ale nic nie hałasuje z rozrządu. Dodam że auto trochę stało na zewnątrz bez odpalania. Nie ma dużo najechane bo trochę ponad 50 tys. km. Czy kto miał podobny problem?

pawel22cross 
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse Cross rok 2020
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-09-2024, 22:37   

witam . mam ten sam problem i po sprawdzeniu wszystkiego zmierzylem kompresje ... pierwszy 8 drugi 4,trzeci 7,5 i czwarty 8 ... wszystko jasne zawory bo mam lpg zalozone....jesli ktos ma pojecie jak zablokowac silnik bo nie ma odpowiednich narzedzi do rozrzadu tzn tylko zestawy ale nie do konkretnego modelu jak moj Eclipswe cross 1.5 163 rok 2020...jesli ktos cos wie o jakims magiku z lubuskiego to bede wdzieczny ...

Odpowiedz do tematu