|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pedał gazu do Outladera II 2009 2.4 benzyna+gaz automat |
Autor |
Wiadomość |
Mefi
Nowy Forumowicz
Auto: outlander II 2.4 pb/lpg
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-06-2025, 01:08 Pedał gazu do Outladera II 2009 2.4 benzyna+gaz automat
|
|
|
Szukam pedału gazu do Mitsubishi Outlandera II (2009, 2.4 benzyna + LPG, automat).
Oryginalny numer OEM to MN101544, ale z tego co się orientuję, był on zastępowany m.in. przez 1600A102 - i tu zaczynają się schody.
Wiadomo, najlepiej byłoby wziąć identyczny, ale za Chiny nie udaje mi się znaleźć 100% odpowiednik.
Wyczytałam, że pedały gazu od wersji diesla (np. 2.0 DI-D) są kompatybilne z wersją benzynową. Ale czy na pewno? 😄
Jakie zamienniki (inne numery OEM, np. od Lancera, ASX, Grandisa) mogą być zastosowane w tym przypadku? I czy to jakkolwiek na cokolwiek rzutuje?
Na co zwracać uwagę kupując z drugiej ręki? Z drugiej, ponieważ to jest jedynie potencjalne rozwiązanie grubszego problemu, chcę mieć możliwość sprawdzić, czy to w ogóle ma rację bytu.
Bo w sumie wychodzi, że musi się zgadzać OEM oraz być na 8 pinów?
Znalazłam już kilka ofert z numerami MN101544 i 1600A102, ale chcę się upewnić, że nie kupię czegoś niekompatybilnego (szczególnie uwzględniając te dodatkowe oznaczenia na samym pedale). |
|
|
|
 |
|
|