|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1.8DI-D] Wymiana tylnego zderzaka |
Autor |
Wiadomość |
Mariusz2511
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1.8 Did 150KM 2010 rok
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-07-2025, 14:05 [1.8DI-D] Wymiana tylnego zderzaka
|
|
|
Mam w swoim Mitsubishi asx 2010 rok tylni zderzak z czujnikami parkowania niestety zdarzyło się spotkanie ze słupkiem i mam możliwość kupna zderzaka tylko bez otworów na czujniki parkowania. Moje pytanie jest bo nigdy nie robiłem tego typu zamiany czy mogę wywiercić otworu w zderzaku pod czujniki ( chodzi mi czy ma to sens ?) lub czy lepiej/można odłączyć czujniki i nie będzie wtedy żadnych problemów z komputerem, że będą powiać się jakieś błędy? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24319 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 09-07-2025, 07:25
|
|
|
Ja co prawda wierciłem otwory pod uniwersalne czujniki parkowania ale wg mnie tym bardziej nie powinno być problemem, jeśli się to robi aby założyć je do auta, które jest fabrycznie w to wyposażone.
Tylko trzeba je zamontować w te same miejsca - bo niektóre auta mają czujnik martwego pola i wtedy biorą dane z tychże czujników. |
|
|
|
 |
|
|