|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jak to w końcu jest z modelami Lancera? |
Autor |
Wiadomość |
qpal
Forumowicz Mariusz
Auto: SEAT IBIZA 6L FR
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 130 Skąd: Włocławek
|
Wysłany: 15-05-2007, 16:00 Jak to w końcu jest z modelami Lancera?
|
|
|
Podczas czytania historii mitsubishi zamieszczonej na naszej stronie, natknąłem sie na fragment:"Dość nieśmiało firma zaczynała w Europie. W 1975 r. importer z Rotterdamu zaczął sprowadzać do Holandii, Belgii i Wielkiej Brytanii modele Galant i Lancer". Myślę sobie, co jest grane? Oficjalna numeracja modeli lancera, zaczyna się od roku 1979 ( model 1 ) Skąd więc rok 1975 Teraz coś o filozofii, skoro do niedawna nazwa colt była ( podobno ? ) zarezerwowana dla modeli 3-drzwiowych, a lancer dla sedanów i wagonów, to numeracja modeli powinna być troszkę inna. Zaczęło się w USA w roku 72 czy 3 modelem Dodge Colt, ale w wersji sedan. Czy ten sam model sprowadzany był do Europy w 1975 Może ktoś mnie naprowadzi na właściwą ścieżkę Jeśli więc dobrze kombinuje, to najnowsza generacja Lancera nosi numer 11 a nie 10 . Co wy na to |
|
|
|
 |
|
|