Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak zakonserwować samochód na cztery miesiące??
Autor Wiadomość
mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 22-05-2007, 08:00   Jak zakonserwować samochód na cztery miesiące??

Za jakies trzy tygodnie moze miesiac jade do słonecznej Kaliforni i musze jakoś zakonserwować Kliperka do czasu powrotu.Czy mavcie jakieś porady? Czy zostawić go na kołach, czy wyjmować akumulator itd... Bedzie stal w garażu, a raczej stodole na działce,która przeistoczy sie sezonowo w garaż.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-05-2007, 09:55   

Na ile czasu jedziesz?

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

konrad1704 
Mitsumaniak

Auto: Colt`95 CA0 1.6 16 V benzyna
Wysłany: 22-05-2007, 10:11   

Cytat:
Na ile czasu jedziesz?

pewnie tak jak w temacie na 4 miesiace :mrgreen:

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 22-05-2007, 10:50   

:roll: wypiłem kawkę i doczytałem ;)

na 4 miechy najlepiej znaleźć kogoś, kto co miesiąc przejedzie 10 km - to najlepsza konserwacja

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

cy_cek
[Usunięty]

Wysłany: 22-05-2007, 11:06   

Zgadzam się z Bartkiem.

Najlepiej znaleźć zaufanego i bez zacięcia rajdowaca przyjaciela, który zaopiekuje się Twoim kliperkiem.

Bo jak będzie miał żyłkę "rajdowca" to może to autko nie być zakonserwowane, lecz skatowane.

Ja osobiście nie znam osoby, której mógłbym podarować kluczyki od mojego lancerka, aby kilka razy go rozgrzał i przejechał parę kilometrów. Nie spałbym spokojnie. Nawet jakbym bratu zostawił kluczyki, pewnie prędzej bym wrócił niż wyjechał. Chłopaczyna ma taki zapęd do katowania furmanek że hej. Najlepiej jeszcze pożyczonych. Konserwacja wyglądała by następująco: odpalenia, zapięcie pierwszego biegu i ruszania. Każdy bieg do ocięcia i tak kilkanaście kilometrów. Serce mi się kraje jak sobie to wyobrażę. Misiek pewnie by to przeżył, tylko jakbym wrócił czekałby go niemały remoncik. :wink:
Ja bym się z 100 razy zastawnowił.

mitutoyo
[Usunięty]

Wysłany: 23-05-2007, 16:11   

Kurde mam koleszke,któremu reke oddam ale jak go kiedys poprosilem zeby mi akumulator naladowal pod moja nieobecnosc to upuścil akumulator i kupilem na nowy sezon nowy akumulator.....Moze jakies inne propozycje?

patmate
[Usunięty]

Wysłany: 25-07-2007, 15:00   

Podobnie dość często odstawiam samochód na czas wyjazdu i mobilizuję rodzinę do przejażdżek. lepszej metody nie ma, a jeśli już takie przejażdzki (min 20km) to chociaż wystawić z garażu i niech się grzeje przez 30 min. no i obowiązkowo uruchomienie klimy co miesiąc.

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 26-07-2007, 09:46   

patmate, mitutoyo, już niedługo wróci, wyjechał jakiś półtora miecha temu. Patrz na daty postów :)

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

LEWY 
Mitsumaniak

Auto: LANCER EVO II
Wysłany: 26-07-2007, 13:59   

To skoro już jest o tym
to chcialem się zaptać czemu takie procedury?
jak autko staloby w garażu to co może mu się stać i czemu trzeba nim czasem pośmigać przecież niektorzy klasyki zostawiaja na cala zime i jesień i nic.
Wiec czy nie wystarczyla by po powrocie wymiana oleju, dolac pb do baku i juz?????????
Pytam bo nie wiem i mnie to ciekawi
pozdro

patmate
[Usunięty]

Wysłany: 26-07-2007, 22:57   

Adaho_krak napisał/a:
patmate, mitutoyo, już niedługo wróci, wyjechał jakiś półtora miecha temu. Patrz na daty postów :)

Jeżeli temat nieaktualny to prosze takowe usuwać administracyjnie w dniu wyjazdu zainteresowanego ;-)
Jak sądze nie jest to jedyny zainteresowany problemem.....

Odpowiedz do tematu