Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie wymienić rozrząd w okolicach Rzeszowa
Autor Wiadomość
Okiren
[Usunięty]

Wysłany: 13-06-2007, 13:31   Gdzie wymienić rozrząd w okolicach Rzeszowa

Witam
Jak w temacie. Zbliża się termin. Kwestia doboru części była już poruszana, więc interesuje mnie tylko miejsce. Wiadomo - dobrze i żeby nie zdarli ze mnie skóry za bardzo.

Czy warto pojechać do znajomego mechanika od wszystkich typów samochodów? Wiem, że to lamerskie pytanie, ale wzięło się stąd, że niektóre samochody nadają się do takich remontów w "NIE-super-wyposażonym-i-drogim-warsztacie" a inne potrzebują jednak bardzo specjalistycznej wiedzy. Jaka jest opinia Szanownych Koleżanek/Kolegów?

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-06-2007, 18:42   

Ja zmieniałem w ASO Automarket w Boguchwale (ale nie u Włocha) na ori częściach pasek Mitsuboshi, rolki, uszczelniacze i parę innych pieródł coś koło 7 stów wyszło. Znajomy tam Gala EA8W robił dodatkowo z balansem i też koło tego płacił.

Okiren
[Usunięty]

Wysłany: 25-06-2007, 15:42   

tylko saphire wymienia rozrząd? :biggrin:

kaem74
[Usunięty]

Wysłany: 25-06-2007, 21:39   

ja też jestem przed i też liczyłem, że się temat rozwinie :)

Okiren
[Usunięty]

Wysłany: 26-06-2007, 15:10   

Kwestia jest taka, że wielu jest mechaników, którzy podejmą się takiej rzeczy, ale brak mi doświadczenia komu wierzyć na tyle, żeby oddawać rozrząd do wymiany.

Swojego czasu byłem na małym remoncie (jeszcze poprzednim samochodem) w serwisie obok ul. Dołowej (przy ul. Rejtana) w Rzeszowie. Było bardzo fachowo i szybko, ale mechanik opowiadał, jaki wymieniali kiedyś rozrząd w oplu. Gość nie dojechał do głównej drogi (może 30m) i pasek pękł. Wada paska? Błąd przy montażu? Nie wiadomo, ale minus zostaje w umyśle i już tam nie jeździłem nigdy.

Jest już wątek o warsztatach, ale chciałem doprecyzować o rozrząd. A może po prostu za bardzo wymyślam :mrgreen: wybaczcie :mrgreen:

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Wysłany: 26-06-2007, 21:24   

Rozrząd delikatna sprawa więc lepiej zrobić to w ASO jak się nie ma mechanika doświadczonego w miskach - po co ryzykować - w ASO masz fakturę więc jak coś (tfu odpukać w niemalowane) trafi szlak to można do nich uderzać z reklamacją i ścigać o naprawę zniszczeń. Mimo że mam zaufanego mechanika co stado różnych egzotyków robi to i tak wolałem by mi rozrząd zrobili w ASO i to koniecznie na pasku Mitsuboshi. Robiłem u nich przód auta a OC kolesia co mnie na parkingu trachnął przy cofaniu więc przy okazji rozrząd i olej w automacie z filtrem też zleciłem za co w sumie zapłaciłem coś koło 1300zł

wegiel
[Usunięty]

Wysłany: 26-06-2007, 23:14   

Moj misiek mial dwa razy rozrzad robiony w ASO Automarket Boguchwala.
Polecam

Okiren
[Usunięty]

Wysłany: 27-06-2007, 08:00   

No to mam już jaśniejszy obraz na temat pasków.
Rozumiem, że wszyscy piszący "ASO" mają na myśli obecne ASO, a nie "włochatą autoklinikę" :biggrin:

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 27-06-2007, 10:18   

Ja robiłem rozrząd w warsztacie p.Kaszuby.
nawet spoko zrobili, cene chyba cos koło 130 zł, cześci miałem kompletne od Japanezee.
Jedyny minus to zapomnieli wpiąć alternator - co w efekcie skończyło sie po dwóch dniach rozłądowaniem aku.
Link do warsztatu:
http://www.kaszuba.ipr.pl/

kupujepolskieprodukty.pl

jaxan 
Mitsumaniak

Auto: Carisma, Colt, L300
Wysłany: 23-10-2007, 21:38   

saphire napisał/a:
Ja zmieniałem w ASO Automarket w Boguchwale (ale nie u Włocha)
... co takiego złego jest u Włocha? Byłem tam dziś i pełna fachurka. Natomiast mam złe doswiadczenie z Automarket. Robili mi tam kilka lat temu pompe paliwa w L300... okropnie sie zraziłem. Ale może się coś zmienło.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Wysłany: 24-10-2007, 10:30   

Ano sporo znajomych takie mi historie opowiadało jak tam im auta robili że wolę omijać z daleka. Zresztą niby czemu nie mają autoryzacji? Skoro kiedyś mieli :-) nie wnikam - omijam i tyle. Niech sobie eksperymentują na innych. :badgrin:

Odpowiedz do tematu