|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
felgi |
Autor |
Wiadomość |
dominikpb [Usunięty]
|
Wysłany: 17-06-2007, 21:35 felgi
|
|
|
Cześć! Czym różnią sie felgi 14x5,5J od 14x5,5JJ. Przejżałem forum ale na ten temat nic nie znalazłem(chyba że mało uważnie szukałem).Z góry dzięki!
[ Dodano: 17-06-2007, 22:09 ]
No chyba ze w niemieckiej istrukcji wkradł się chochlik! |
|
|
|
 |
kamyk [Usunięty]
|
Wysłany: 17-06-2007, 22:30
|
|
|
np.
15 x 5,5 JJ
15 - średnica obręczy w calach
5,5 - szerokość obręczy w calach
JJ - typ obręczy
[ Dodano: 17-06-2007, 22:32 ]
"Ostatnim parametrem felgi, na który należy zwrócić baczną uwagę, jest wysokość jej rantu. Element ten odpowiada za utrzymywanie opony na feldze. W off-roadzie najczęściej spotykaną wysokością jest J, lub - wyższa - JJ. Im wyższy rant, tym lepsze trzymanie opony, ale i tym więcej kłopotu przy ręcznym ściąganiu opony z felgi" |
|
|
|
 |
dominikpb [Usunięty]
|
Wysłany: 17-06-2007, 22:43 felgi
|
|
|
No dobra-właśnie o ostatni element mi chodzi. Producent zaleca JJ, a co bedzie jak założę J ?
[ Dodano: 17-06-2007, 22:47 ]
Czy wtedy najbezpieczniej będzie jeżdzić w miarę prosto? (to wyjadę do Stanów-bezpieczenstwo ponad wszystko!) |
|
|
|
 |
kamyk [Usunięty]
|
Wysłany: 18-06-2007, 01:50
|
|
|
Zakladaj kurczaki jakie masz, lub jakie sa tansze lub ktore Ci sie bardziej podobaja ... to nie ma znaczenia ... chyba ze poruszasz sie ze srednia predkoscia 200 km/h |
|
|
|
 |
|
|