|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
zagazowana sigma z Łodzi - brać? |
Autor |
Wiadomość |
acroteam [Usunięty]
|
Wysłany: 27-06-2007, 23:07 zagazowana sigma z Łodzi - brać?
|
|
|
Witam
dzisiaj po raz pierwszy przejechałem się Sigmą i jestem na 100% zdecydowany takiego Mitsu, niekoniecznie 12V ale na pewno w automacie.
Oto egzemplarz, którym jechałem:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2918603
Odnośnie tego akurat konkretnego samochodu to mam następujące pytania:
-czy ktoś z forumowiczów zna to auto?
-ma przejechane ok 40 tys. km na gazie. ja za gazem nie przepadam i raczej nie bedę na nim jeździł, natomiast martwi mnie czy gaz nie miał negatywnego wpływu na silnik. Instalacja z parownikiem, nie sekwencja.
- auto ma zdecydowanie bardziej zniszczoną lewą przednią oponę niż prawą, sprzedający tłumaczy to uszkodzeniem przegubu, czy to możliwe?
A tak w ogóle to powiem ze za tą kwotę to to auto nie ma ŻADNEJ konkurencji:) a jeżdżę Mercedesem 126 560 SEL więc o komforcie trochę wiem;)
pozdrawiam
Bartek |
|
|
|
 |
setko [Usunięty]
|
Wysłany: 28-06-2007, 12:04
|
|
|
Witaj
dla mnie to jest zadrogie jak na ten rocznik a to dlatego że ma nie orginalny zderzak
przedni .
pisze że bezwypadkowe a zderzak mówi co innego , można założyc ze nie wielka stłuczka
ale jak jedna opona jest mocniej zjechana to sądze że dobrze przydzwonił w coś
Co do gazu to przy takim przebiegu na gazie silnik jest ok. |
|
|
|
 |
lukasz12
Mitsumaniak prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 51 razy Dołączył: 16 Sie 2006 Posty: 2498 Skąd: Warszawa/Biecz/Piastów
|
Wysłany: 28-06-2007, 13:33
|
|
|
setko napisał/a: | Witaj
dla mnie to jest zadrogie jak na ten rocznik a to dlatego że ma nie orginalny zderzak
przedni .
pisze że bezwypadkowe a zderzak mówi co innego , można założyc ze nie wielka stłuczka
ale jak jedna opona jest mocniej zjechana to sądze że dobrze przydzwonił w coś
Co do gazu to przy takim przebiegu na gazie silnik jest ok. |
A czym się objawia ta nieoryginalność zderzaka? Pytam z ciekawości |
|
|
|
 |
acroteam [Usunięty]
|
Wysłany: 28-06-2007, 16:48
|
|
|
dla mnie wyglada na oryginalny... |
|
|
|
 |
setko [Usunięty]
|
Wysłany: 28-06-2007, 18:49
|
|
|
Z tego co się orjętuje to zderzaki przednie bez chalogenów występowały tylko w wersji kombi. |
|
|
|
 |
Herdi [Usunięty]
|
Wysłany: 28-06-2007, 23:26
|
|
|
setko napisał/a: | Z tego co się orjętuje to zderzaki przednie bez chalogenów występowały tylko w wersji kombi. |
Owszem, i dlatego właśnie ja chce zderzak od Sedana ))))))) |
|
|
|
 |
lukasz12
Mitsumaniak prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Pomógł: 51 razy Dołączył: 16 Sie 2006 Posty: 2498 Skąd: Warszawa/Biecz/Piastów
|
Wysłany: 29-06-2007, 00:02 Re: zagazowana sigma z Łodzi - brać?
|
|
|
acroteam napisał/a: | Witam
dzisiaj po raz pierwszy przejechałem się Sigmą i jestem na 100% zdecydowany takiego Mitsu, niekoniecznie 12V ale na pewno w automacie.
Oto egzemplarz, którym jechałem:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2918603
Odnośnie tego akurat konkretnego samochodu to mam następujące pytania:
-czy ktoś z forumowiczów zna to auto?
-ma przejechane ok 40 tys. km na gazie. ja za gazem nie przepadam i raczej nie bedę na nim jeździł, natomiast martwi mnie czy gaz nie miał negatywnego wpływu na silnik. Instalacja z parownikiem, nie sekwencja.
- auto ma zdecydowanie bardziej zniszczoną lewą przednią oponę niż prawą, sprzedający tłumaczy to uszkodzeniem przegubu, czy to możliwe?
A tak w ogóle to powiem ze za tą kwotę to to auto nie ma ŻADNEJ konkurencji:) a jeżdżę Mercedesem 126 560 SEL więc o komforcie trochę wiem;)
pozdrawiam
Bartek |
Jak sie przesiadasz z 560 SEL i chcesz automat to weź 24V. Trochę droższa w utrzymaniu ale spalanie takie samo a więcej radości z jazdy, choć powiem szczerze że jakos sie już przyzwyczaiłem i przyspieszenie nie robi na mnie takiego wrażenia jak na początku |
|
|
|
 |
zbyszek05
Forumowicz balcer
Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Pomógł: 15 razy Dołączył: 04 Cze 2007 Posty: 1236 Skąd: Zambrow
|
Wysłany: 30-06-2007, 20:40
|
|
|
Witam,Faktycznie ten zderzak cos nie taki a i w kombi były inne ...jakieś rzemiosło może .sigmy miały halogenki i inne wloty powietrza ale mogę sie mylić .taki widzę raz pierwszy . sprawdz autko od spodu , bo może miała dzwona.Sprawdz mocowanie chłodnicy ,wężegumowe ,belkę ,zaczepy, poduszki pod silnikiem,mocowanie silnika /łapy/ przewód od klimy, mocowanie lamp , wachacze przy kołach,drążki kier. porównaj odległości koła w błotniku /ile jest od opony do krawędzi błotnika / 2 s.tronyZwróć uwagę na zamocowanie błotników. nadkola /plastik/, to jak się zamykają drzwi przednie , słupki przedniej szyby i jej listwy ozdobne,kielichy amortyzatorów.To jak się prowadzi szybko na prostej i jak na zakrętach , czy nie nosi jej po drodze .Jak wyhamowuje z dużych predkosci...po prostu zwracaj uwagę na wszystko co wzbudza twoje wątpliwości bo ... jednak jest to stary samochód ale wart zachodu :mrgreen:najlepiej oglądaj z kumplami /dobrymi / bo to czego sam nie zauważysz ,zauważą inni a to już coś . cena jest adekwatna ja za swoją dałem 10700 w full wypasie na 24V.pozdrawiam |
_________________ 6g72 - DOHC - sprzedana - ale rozgladam się za następną Obecnie Yaris 1.5 VVT-i turbosport 150KM
 |
|
|
|
 |
RIPek [Usunięty]
|
Wysłany: 01-07-2007, 23:37
|
|
|
Mam kombi z 95r i mam identyczny zderzak z identycznym dolnym pasem obniżającym zderzak. I na pewno mam oryginalny. |
|
|
|
 |
scandik [Usunięty]
|
Wysłany: 02-07-2007, 17:38
|
|
|
Acroteam....... wysyłałem ci na PW info odnośnie mojej sigmy do sprzedania, nie wiem czy dostałeś.
Jeśli jeszcze jesteś zainteresowany to daj znać |
|
|
|
 |
|
|