Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
zagazowana sigma z Łodzi - brać?
Autor Wiadomość
acroteam
[Usunięty]

Wysłany: 27-06-2007, 23:07   zagazowana sigma z Łodzi - brać?

Witam
dzisiaj po raz pierwszy przejechałem się Sigmą i jestem na 100% zdecydowany takiego Mitsu, niekoniecznie 12V ale na pewno w automacie.
Oto egzemplarz, którym jechałem:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2918603

Odnośnie tego akurat konkretnego samochodu to mam następujące pytania:
-czy ktoś z forumowiczów zna to auto?
-ma przejechane ok 40 tys. km na gazie. ja za gazem nie przepadam i raczej nie bedę na nim jeździł, natomiast martwi mnie czy gaz nie miał negatywnego wpływu na silnik. Instalacja z parownikiem, nie sekwencja.
- auto ma zdecydowanie bardziej zniszczoną lewą przednią oponę niż prawą, sprzedający tłumaczy to uszkodzeniem przegubu, czy to możliwe?

A tak w ogóle to powiem ze za tą kwotę to to auto nie ma ŻADNEJ konkurencji:) a jeżdżę Mercedesem 126 560 SEL więc o komforcie trochę wiem;)
pozdrawiam
Bartek

setko
[Usunięty]

Wysłany: 28-06-2007, 12:04   

Witaj
dla mnie to jest zadrogie jak na ten rocznik a to dlatego że ma nie orginalny zderzak
przedni .
pisze że bezwypadkowe a zderzak mówi co innego , można założyc ze nie wielka stłuczka
ale jak jedna opona jest mocniej zjechana to sądze że dobrze przydzwonił w coś
Co do gazu to przy takim przebiegu na gazie silnik jest ok.

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-06-2007, 13:33   

setko napisał/a:
Witaj
dla mnie to jest zadrogie jak na ten rocznik a to dlatego że ma nie orginalny zderzak
przedni .
pisze że bezwypadkowe a zderzak mówi co innego , można założyc ze nie wielka stłuczka
ale jak jedna opona jest mocniej zjechana to sądze że dobrze przydzwonił w coś
Co do gazu to przy takim przebiegu na gazie silnik jest ok.

A czym się objawia ta nieoryginalność zderzaka? Pytam z ciekawości

acroteam
[Usunięty]

Wysłany: 28-06-2007, 16:48   

dla mnie wyglada na oryginalny...

setko
[Usunięty]

Wysłany: 28-06-2007, 18:49   

Z tego co się orjętuje to zderzaki przednie bez chalogenów występowały tylko w wersji kombi.

Herdi
[Usunięty]

Wysłany: 28-06-2007, 23:26   

setko napisał/a:
Z tego co się orjętuje to zderzaki przednie bez chalogenów występowały tylko w wersji kombi.

Owszem, i dlatego właśnie ja chce zderzak od Sedana :) )))))))

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Wysłany: 29-06-2007, 00:02   Re: zagazowana sigma z Łodzi - brać?

acroteam napisał/a:
Witam
dzisiaj po raz pierwszy przejechałem się Sigmą i jestem na 100% zdecydowany takiego Mitsu, niekoniecznie 12V ale na pewno w automacie.
Oto egzemplarz, którym jechałem:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2918603

Odnośnie tego akurat konkretnego samochodu to mam następujące pytania:
-czy ktoś z forumowiczów zna to auto?
-ma przejechane ok 40 tys. km na gazie. ja za gazem nie przepadam i raczej nie bedę na nim jeździł, natomiast martwi mnie czy gaz nie miał negatywnego wpływu na silnik. Instalacja z parownikiem, nie sekwencja.
- auto ma zdecydowanie bardziej zniszczoną lewą przednią oponę niż prawą, sprzedający tłumaczy to uszkodzeniem przegubu, czy to możliwe?

A tak w ogóle to powiem ze za tą kwotę to to auto nie ma ŻADNEJ konkurencji:) a jeżdżę Mercedesem 126 560 SEL więc o komforcie trochę wiem;)
pozdrawiam
Bartek

Jak sie przesiadasz z 560 SEL i chcesz automat to weź 24V. Trochę droższa w utrzymaniu ale spalanie takie samo a więcej radości z jazdy, choć powiem szczerze że jakos sie już przyzwyczaiłem i przyspieszenie nie robi na mnie takiego wrażenia jak na początku

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Wysłany: 30-06-2007, 20:40   

Witam,Faktycznie ten zderzak cos nie taki a i w kombi były inne ...jakieś rzemiosło może .sigmy miały halogenki :wink: i inne wloty powietrza ale mogę sie mylić .taki widzę raz pierwszy :idea: . sprawdz autko od spodu , bo może miała dzwona.Sprawdz mocowanie chłodnicy ,wężegumowe ,belkę ,zaczepy, poduszki pod silnikiem,mocowanie silnika /łapy/ przewód od klimy, mocowanie lamp , wachacze przy kołach,drążki kier. porównaj odległości koła w błotniku /ile jest od opony do krawędzi błotnika / 2 s.tronyZwróć uwagę na zamocowanie błotników. nadkola /plastik/, to jak się zamykają drzwi przednie , słupki przedniej szyby i jej listwy ozdobne,kielichy amortyzatorów.To jak się prowadzi szybko na prostej i jak na zakrętach , czy nie nosi jej po drodze .Jak wyhamowuje z dużych predkosci...po prostu zwracaj uwagę na wszystko co wzbudza twoje wątpliwości bo ... jednak jest to stary samochód ale wart zachodu :mrgreen:najlepiej oglądaj z kumplami /dobrymi :lol: / bo to czego sam nie zauważysz ,zauważą inni a to już coś . cena jest adekwatna ja za swoją dałem 10700 w full wypasie na 24V.pozdrawiam

RIPek
[Usunięty]

Wysłany: 01-07-2007, 23:37   

Mam kombi z 95r i mam identyczny zderzak z identycznym dolnym pasem obniżającym zderzak. I na pewno mam oryginalny.

scandik
[Usunięty]

Wysłany: 02-07-2007, 17:38   

Acroteam....... wysyłałem ci na PW info odnośnie mojej sigmy do sprzedania, nie wiem czy dostałeś.
Jeśli jeszcze jesteś zainteresowany to daj znać

Odpowiedz do tematu