Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
witam chce kupic lancera
Autor Wiadomość
mick 
Forumowicz

Auto: Carisma 99 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-06-2007, 08:45   witam chce kupic lancera

Witam mam cari 99 gdi po lifcie ale na jesieni albo na wiosne chce zmienic na lancera i do znawcow co to jest Mitsubishi Lancer Ralli Art 2.0 185KM TUNING!!! http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2765976
i ile pali i czy pojedzie na gazie (czy to jest mivec bo podobno mivec nie lubi gaza a raczej gazownicy nie lubia mivec-a) ale nie prosze nie doradzajcie mi czegos w stylu jak chcesz na gaz to lepiej kup 1,6 benzyna :-)
a i jeszcze jedno
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C1686291
jak taka maszynka ma sie do gazowania ?

KaWu 
Mitsumaniak
Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Wysłany: 29-06-2007, 14:34   

Cytat:
Ralli Art

Jest to firma tuningowa. Zrobili mu modyfikacje silnika i stad pewnie 185 KM.

Cytat:
ile pali i czy pojedzie na gazie

Ile wlejesz to spali :) Pewnie na sekwencji sobie poradzi, ale...

Cytat:
ale nie prosze nie doradzajcie mi czegos w stylu jak chcesz na gaz to lepiej...

No to nie doradzam.

mick 
Forumowicz

Wysłany: 30-06-2007, 05:50   

a czy ten drugi 2400 tez sie da zagazowac dabrą sekwencją ? czy tez tak jak w gdi cuda za 8000zl lpi ?

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 30-06-2007, 12:06   

Wszystkie sie da zagazować tylko musisz odpowiednia instalacje wsadzic a taka juz kosztuje :!: Mysle ze na instalacje musialbys liczyc min 6 tys.

[ Dodano: 30-06-2007, 12:12 ]
Wez tylko pod uwage ze skoro ktos władował sporą kase a tuning to:
1.Nieźle go ujerzdzał
2. Jest drogi w utrzymaniu albo cos z nim nie tak (jakas czesc siada) skoro go tak szybko sprzedaje. Wydał 20.000 na tuning i przejezdził nim 27 tys km :?: :?: :?: :?:

Pozdrawiam

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 30-06-2007, 17:08   

Lepiej kupić wersję europejską, nie przerabianą. Mniejsze prawdopodobieństwo wpadnięcia na minę. Jak kupisz sprzedany w Polsce będziesz mógł poznać jego historię bo będzie to egzemplarz max. 3 letni. I nie bedzie miał tej okropnej kierownicy w wersji 2,0.

mick 
Forumowicz

Wysłany: 30-06-2007, 19:55   

tak naprawde to mysle raczej o takim tylka z dobra sekwencja
http://otomoto.pl/index.p...how&id=C2852699
2,0 135 kucy , tylko strasznie ich malo w ogloszeniach , chyba ludzie sie do nich przywiazuja :-)

sla 
Forumowicz

Wysłany: 30-06-2007, 20:41   

To jest też amerykanin i nie ma 135KM jak piszą w ogłoszeniu tylko mniej. Przebieg też wątpliwy. Co Cię ciągnie do takich samochodów?

mick 
Forumowicz

Wysłany: 01-07-2007, 06:36   

sla, przepraszam za laictwo ale po czym ty to wiesz że to amerykanin a ten
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2941312
silnik niby ten sam ? (chyba) a i MMC poland tez ma 2,0 135 kucy w ofercie.
A co mnie ciągnie nie wiem jak byłem mały zawsze chciałem mieć mitsubishi teraz ma cari gdi ale jak sie troche jezdzi tak ze ta zielona lampka ecoGDI mało się zapala to strasznie dużo benzynki wciąga. Zamierzam zmienić raczej na wiosne auto i chciałbym zeby to znów było Mitsubishi i skoro teraz mam 125 to chce zeby nastepny był nie słabszy no i mniej po kieszeni bił. Na nowego Lancera TDI(choć mitsubishi nazwie go DID) napewno mnie nie bedzie stać jeszcze.

sla 
Forumowicz

Wysłany: 01-07-2007, 16:40   

mick napisał/a:
sla, przepraszam za laictwo ale po czym ty to wiesz że to amerykanin

Po światłach przednich. Silniki 2,0 w wersji amerykańskiej są słabsze -4G94 SOHC, tylko wersje 4G63 DOHC mają 135 KM.

Seventy7
[Usunięty]

Wysłany: 04-07-2007, 23:33   

Jeżeli mogę Tobie coś radzić to poszukaj Lancera w Niemczech. Z moich doświadczeń wynika że można tam znaleźć coś naprawdę porządnego bo i drogi lepsze i portfele właścicieli zasobniejsze (w prostej linii przekłada się to na stan techniczny auta). Może nie kupisz auta taniej ale masz dużo większe szanse trafić "igłę". Znalałem Ci na szybko jeden przykład - oceń sam:
1. http://www.mobile.de/SIDa...11111266344229&

Nie chcę generalizować ale sugeruję dać sobie spokój z ogłoszeniami z Polski (a już w szczególności od handlarzy) - chyba, że masz potężną wiedzę w temacie.
Jeżeli chodzi o wersję silnikową Lancera do zagazowania to polecam 2.0 (136 KM). Kuzyn założył sekwencję (koszt ca 4000 PLN) i bardzo ale bardzo chwali. Póki co żadnych problemów.

Pozdrawiam i życzę powodzenia w kupnie nowego auta

mick 
Forumowicz

Wysłany: 05-07-2007, 06:35   

dzieki wlaśnie tego chcialem się dowiedzieć , wlasnie o ten silnik mi chodził i wlasnie o gaz do niego :-) dzieki i podrawiam
mirek

Odpowiedz do tematu