Przesunięty przez: Adaho_krak 26-06-2008, 17:25 |
problemy - pompa czy wtryski |
Autor |
Wiadomość |
marana1981 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-07-2007, 17:49 problemy - pompa czy wtryski
|
|
|
Witam wszystkich. Wybaczcie ze nie uzywam polskich znakow ale siedze na kompie ktory ich nie ma.
Jestem nowym szczesliwym posiadaczem wynalazku pod tytulem Space Runner (mam amerykanska wersje Eagle Summit ale one sie prawie niczym nie roznia). Kupilem go w bardzo dobrej - prawie smiesznej cenie od pierwszego wlasciciela, auto ma 350tys km i instalacje gazowa. Od samego poczatku bylem pewnien ze bede musial zrobic maly remoncik -mam problem ze STRASZNYM szarpaniem samochodu na benzynie (auto ma straszna czkawke a na jalowym obroty plywaja od 500 - 2500tys obr) czy ktos ma pomysla co to moze byc jak dla mnie to jest albo pompa paliwa (mialem wczesniej samochod na gaz i wiem ze ona dosyc czesto moze pasc przy jazdzie tylko na gazie i jak sie jezdzi praktycznie bez paliwa jak to mialo miejsce z tym samochodem) mam tylko jedna watpliwosc bo jezeli pompa padlaby calkowice to nie daloby sie nim jezdzic wogole na benzynie (tak bylo z moja nubira 1.6) moj drugi typ wtryski. Jakies inne typy? Mam pytanko ile kosztuja pompa paliwa (nowa lub uzywana czy sa jakies zamienniki?) ile kosztuja wtryski i czy mozna znalezc jakies uzywane? Samochod jest z 1992 1,8l i na silniku dumny napis Mitsubishi Pytam bo samochod stoi pod domem i narazie go nie potrzebuje bo jestem zagranica wiec nie moge jezdzic z nim po mechnikach.
Pozdrawiam
Mikolaj |
|
|
|
 |
Maryjon
Forumowicz
Auto: MSR99 2.0 Colt1.3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 201 Skąd: W-wa (Ostrowiec Św.)
|
Wysłany: 16-07-2007, 21:36
|
|
|
Jeśli masz instakę drugiej generacji sprawdź emulator wtrysku.
To urządzenie u mnie w lancerze powodowało takie same objawy jak u ciebie. Zaśniedziały styki na przekaźnikach i emu dawał błędne komunikaty na wtryski.
Samo "EMU" kosztuje 70 zetali warto wydać by było sprawne autko.
Wprawdzie wpierw możesz kogoś znaleźć z taką samą instalką i emulatorem.Od niego przełożyc i sprawdzić. |
_________________ Pozdro
M.
MSR 2.0 1999
Colt 1.3 2000
Było
Lancer 1.5 GLi 1991 |
|
|
|
 |
toes [Usunięty]
|
Wysłany: 27-07-2007, 06:41
|
|
|
gdzie on jest? mam takie same objawy w aucie, na benzynie jedzie, ale na luzie chodzi 'kwadratowo' |
|
|
|
 |
Maryjon
Forumowicz
Auto: MSR99 2.0 Colt1.3
Pomógł: 4 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 201 Skąd: W-wa (Ostrowiec Św.)
|
Wysłany: 30-07-2007, 12:16
|
|
|
toes napisał/a: | gdzie on jest? mam takie same objawy w aucie, na benzynie jedzie, ale na luzie chodzi 'kwadratowo' |
Gdzie co jest?
Czy jak na "luzie chodzi na kwadratowo" to dobrze czy źle?? |
_________________ Pozdro
M.
MSR 2.0 1999
Colt 1.3 2000
Było
Lancer 1.5 GLi 1991 |
|
|
|
 |
toes [Usunięty]
|
Wysłany: 02-11-2007, 06:06
|
|
|
okazało się że pod gumową osłoną był urwany przewód od świec i nie zawsze stykał. |
|
|
|
 |
waldi-1
Mitsumaniak

Auto: galant 2,5v6 rok 98 pb/lpg
Pomógł: 24 razy Dołączył: 25 Paź 2006 Posty: 1577 Skąd: Chechło City
|
|
|