|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CB4W 1.6] Silnik gaśnie |
Autor |
Wiadomość |
menadzer [Usunięty]
|
Wysłany: 24-06-2007, 21:58 [CB4W 1.6] Silnik gaśnie
|
|
|
Otóż mam taki problem. Po przejechaniu paru kilometrów silnik zaczyna szarpać, obrotomierz zaczyna się wychylać w górę i w dół, potem silnik się wyłącza i przy próbie odpalenia na sekundę się włącza i ponownie gaśnie. Jak auto postoi, to niby wszystko w potrządku. Ale po nagrzaniu dalej to samo. Diodą błyskałem błędy i wyszło mi, że to sonda lambda (kod 11). Ale nie miałem takich objawów jak nadmierne zużycie paliwa czy dymienie. Chociaż czasami zapalał się CE, lecz wtedy nie miałem diody żeby sprawdzić. Jeżeli to sonda to jaką kupić? |
Ostatnio zmieniony przez akbi 25-06-2007, 10:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 25-06-2007, 09:11
|
|
|
Najpierw trzeba wymienić świece i może kable WN, jak to nic nie da to wymiana kondensatorów w ECU. Jeśli dalej bez zmian to chyba pada aparat zapłonowy. |
|
|
|
 |
menadzer [Usunięty]
|
Wysłany: 26-06-2007, 08:22
|
|
|
No i po problemie. Moduł zapłonowy padł. Nie kupowałem nowego tylko naprawiliśmy. |
|
|
|
 |
JPR
Mitsumaniak

Auto: Galant 1.8 16V
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 05 Cze 2007 Posty: 72 Skąd: Zamość
|
Wysłany: 10-09-2007, 21:08
|
|
|
Witam i pozdrawiam Czy mógłbyś kolego opisac naprawę modułu?
Bo nie też chyba jest coś z nim nie wporządku.Zgasł mi silnik podczas jazdy
i nie chce zapalić.Całkowita załamka. |
_________________ JPR
 |
|
|
|
 |
menadzer [Usunięty]
|
Wysłany: 17-09-2007, 21:37
|
|
|
Mechanik wyjął moduł z aparatu zapłonowego, rozciął go i dolutował jakiś tranzystor, ktorego przykręcił na zewnątrz, bo nie było miejsca w srodku. Ale był na tyle cwany i zdrapał wszystkie oznaczenia, wiec nie wiem jaki to tranzystor. Może ktoś wie z forumowiczów? |
|
|
|
 |
|
|