Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Chcę kupić lancera, 2003-2006 doradżcie 1.6 czy 2.0
Autor Wiadomość
markus
[Usunięty]

Wysłany: 04-08-2007, 22:20   Chcę kupić lancera, 2003-2006 doradżcie 1.6 czy 2.0

Witam,
zakochałem się w Lancerze Kombi. Najbardziej przypadła mi do gustu wersja sport z kierą MONO i zegrami. Czy ze względu na spalanie warto szukać silnika 1.6, czy 2.0 też można oszczędni jeżdzić?
Ile tak z doświadczenia pali silnik 2.0 135 km.
Dziękuję za pomoc, poniżej przesyłam co myślicie o tym lancerze:
http://www.autotrader.pl/...2,102043706.asp

gość nie ma książki serw, a kierownica trochę wytarta po prawej stronie, czy to normalne?

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-08-2007, 22:57   

2,0 pali dużo, albo ja nie potrafię jeździć, ok 12l w mieście. Co do Lancera ze zdjęcia to ciekawe dlaczego przy tak małym przebiegu i dobrym roczniku ma już dwóch włascicieli i szuka kolejnego. Rocznikowo powinien być jeszcze na gwarancji. Spytaj o nią, jeżeli brak, to ciekawe dlaczego? Bądź czujny.
W 1,6 nie masz kierownicy Momo, tylko koło młyńskie.

Colto
[Usunięty]

Wysłany: 06-08-2007, 10:46   

Chyba, że jest to wersja 1,6 Sport. W Niemczech były takie, wyglądają tak samo jak 2,0 w Polsce, tylko motor jest 1,6.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-08-2007, 17:07   

Przy wersji 2,0 i 135KM nazwa sport jest zabawna, a przy 1,6 to już prawdziwa komedia. Japończycy mają jednak duże poczucie humoru :mrgreen:

Lancelot
[Usunięty]

Wysłany: 08-08-2007, 20:18   

Witam.
Ja jestem posiadaczem 2.0 sport. Rzeczywiście pali sporo, szczególnie w miejcie. Najmniej jak mi się udało spalić paliwka to 7.5 litra na trasie. Ale to nie takie proste bo kusi jeździć szybciej. Tym bardziej że silnik jest dynamiczny ale rajdówka to to nie jest. Co innego zawieszenie, układ kierowniczy i skrzynia biegów, które są rasowe. Zawsze można założyć gazik. Pozdrawiam

Seventy7
[Usunięty]

Wysłany: 10-08-2007, 17:41   

sla napisał/a:
Przy wersji 2,0 i 135KM nazwa sport jest zabawna, a przy 1,6 to już prawdziwa komedia. Japończycy mają jednak duże poczucie humoru :mrgreen:

W 2006r stracili nieco poczucie humoru i zmienili nazwę wesji "Sport" na "Intense" :)

Tak na serio to motor 1,6 rakietą nazwać nie można, niemniej jednak cechuje się umiarkownym apetytem na paliwo i niezłą kulturą pracy.
Jeżeli nie chcesz trafić na "koło młyńskie" jak słusznie zauważył Sla, to roczniki 2006+ mają o wiele sympatyczniejszą kierowniczkę

chrystian87
[Usunięty]

Wysłany: 10-08-2007, 18:09   

rzecz na którą warto zwrócić uwage to to że nigdzie nie jest napisane że jest bezwypadkowy...

Seventy7
[Usunięty]

Wysłany: 10-08-2007, 18:39   

Myślę, że przed kupnem każdej "używki" musisz kierować się kilkoma żelaznymi zasadami tj.:
- udokumentowana historia (pełna książka serwisowa),
- jak najmniejsza ilość właścicieli (dla Lancera z 2004+ max. 1),
- realny przebieg (w przypadku Lancerów nie jest on wysoki ca. 15-20 tys. km rocznie),
- optyczne zużycie wnętrza (kierownica, pedały, lewarek zmiany biegów itp.) adekwatne do przebiegu.
W moim przypadku powyższe kryteria sprawdziły się bezbłędnie.
Na Twoim miejscu poszukał bym jednak czegoś za naszą zachodnią granicą czyli w Niemczech. Osobiście nie mam żadnego przekonania do aut z Polski.

chrystian87
[Usunięty]

Wysłany: 10-08-2007, 21:04   

Seventy7 napisał/a:
Na Twoim miejscu poszukał bym jednak czegoś za naszą zachodnią granicą czyli w Niemczech. Osobiście nie mam żadnego przekonania do aut z Polski.

Z tą opinią się nie do konca zgodze bo szukalismy samochodu w polsce i jednak nie było ciekawych egzemplarzy, to pozniej pojechalismy do niemiec to...nie było lelepiej:/ niemcy też kantują i zdzierają kase...po prostu wszędzie trzeba się trzymać na baczności. pzdr

Seventy7
[Usunięty]

Wysłany: 10-08-2007, 21:58   

chrystian87 napisał/a:
niemcy też kantują i zdzierają kase...po prostu wszędzie trzeba się trzymać na baczności. pzdr

Zgadzam się, że w każdym kraju Europy można natknąć się na oszustów. Rynek niemiecki nie jest tu wyjątkiem. Uważam jednak, że Niemcy dają o wiele większe szanse znalezienia zacnego egzemplarza. Tak czy inaczej jest to temat do dłuższej dyskusji i nie da się go "ogarnąć" w kilku zdaniach. siemka

Odpowiedz do tematu