|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Centralny zamek i opcja SECURITY |
Autor |
Wiadomość |
kosma [Usunięty]
|
Wysłany: 16-08-2007, 08:35 Centralny zamek i opcja SECURITY
|
|
|
Witam.
Jeszcze nie dawno temu wszytsko dzialalo jak powinno.
a mianowicie....
Zamykajac auto od strony kierowcy powinien zamknac wszystkie drzwi a nastepnie wlacza sie na liczniku na chwilke zielona kontrolka z opisem SECURITY. po jej zgasnieciu jest uzbrojony alarm.
Jakos dziwnie tak sie stalo ze centralny przestal reagowac na zamykanie ze strony kierowcy i lampka po zamknieciu juz sie nie zaswieca.
zamykajac od strony posazera zamek dziala normalnie otwiera i zamyka wszytskie drzwi. Kierowcy tez. czyli silownik jest sprawny.
rozebralem tapicerke i sprawdzilem polaczenia jednak nie widac na nich ani sladu rdzy. styki wygladaja jak z fabryki.
styki przy wkladce zamka tez dzialaja i sa podlaczone.
czy ktos sie spotkal z takim problemem ? bede wdzieczny za sugestie.
Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
 |
syski [Usunięty]
|
Wysłany: 16-08-2007, 20:47
|
|
|
Witam
Ja miałem tak że z pilota zamek otwierał i natychmiast zpowrotem zamykał nie zdążyłem złapać za klamkę. Rozebrałem mechnizm siłownika który jest przykręcony do drzwi i taka kostka w środku masz zębatki i styki jedna z zębatek porusza się jak satelita i uruchamia styki, przestawiłem wtedy o parę ząbków na małej zębatce i było ok.
Proponuję abyś popatrzył do tej kostki ja wtedy rozbierałem parę razy i z zewnątrz wszystko wyglądało ok. nie ma tam czego zepsuć więc się nie obawiaj i sam zodaczysz czy te styki w środku są ok |
|
|
|
 |
|
|