Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jakie głośniki caris po lifcie?
Autor Wiadomość
cząstek
[Usunięty]

Wysłany: 03-09-2007, 14:41   Jakie głośniki caris po lifcie?

Witam mam carisme po lifcie HB i mam ptytanie o rozmiar głośników z przodu i czy do montazu niezbedne sa dystanse?
Ostatnio zmieniony przez cząstek 14-09-2007, 14:18, w całości zmieniany 1 raz  

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 03-09-2007, 15:02   

16,5
raczej potrzebne sa panele, jestem na 99% pewny

cząstek
[Usunięty]

Wysłany: 03-09-2007, 18:50   

jaka jest maksymalna głębokość głośnika i co byście proponowali???

Gattsu
[Usunięty]

Wysłany: 03-09-2007, 21:30   

cząstek napisał/a:
jaka jest maksymalna głębokość głośnika i co byście proponowali???

Głębokośc montażowa jest zależna od konkretnego modelu głośnika, ale zawsze można zamontować dystans, jak podpowiada arturro... Zdejmij sobie maskownicę, opuść szybe na dół i zmierzysz sobie głębokośc fabryczną...
Natomiast co do doboru głośników to napisz coś więcej: kwota, system dwu,- trzydrożny, jakiej muzyki słuchasz, jaka jednostka sterująca, czy pod samym radiem, czy na wzmacniaczu zewnętrznym...

cząstek
[Usunięty]

Wysłany: 04-09-2007, 10:18   

mam zamiar troche zmodyfikowac moje audio w aucie posiadam juz radyjko:ALPINE CDE-9870RM i teraz szukam głosników, z przodu chcę załozyc system dwudrozny odseparowany(czy lepiej 3drozny?) cena max 300zł i coś do bagaznika skrzynia +wznak. (moze być uzywka cena max 450zl) wiem wiem finase skromne ale efekt napewno jakis bedzie i zastanawiam sie sie czy zestaw przedni podwiac pow wzmaka doradzcie coś. a co do muzyki to techno i i muz dyskotrekowa pozdrawiam

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-09-2007, 19:07   

haaa, do końca sierpnia była promocja na powerbassy ES6C za praktycznie 50% ceny rynkowej. Ja zakupiłem :) towar 1-szej jakości :)

Gattsu
[Usunięty]

Wysłany: 05-09-2007, 18:37   

Co do przodu to w tej kwocie możesz wziąć pod uwagę nowe zestawy: PowerBass, Helix Blue, Audio System...W necie znajdziesz sklepy oferujące ten sprzęt. Natomiast co do suba+ wzmacniacza to raczej coś z używek... Wzmacniacz najlepiej 4-kanałowy, bo załatwi Ci sprawę przodu+sub na mostku. Poszperaj na All.... Wzmak może coś z Alpine, może trafi się Axton, albo stara seria Sony V12..., a sub to coś raczej w skrzyni bas-reflex...

M4mooT
[Usunięty]

Wysłany: 05-09-2007, 20:58   

Gattsu napisał/a:
albo stara seria Sony V12

a myslalem ze V12 to z alpinki :O hmm ciekawe nie slyszalem nigdy o tych soniakach ;]

Gattsu
[Usunięty]

Wysłany: 05-09-2007, 21:14   

Myślę co innego, a pisze co innego... :roll: OCZYWIŚCIE chodzi o Alpine... :mrgreen:

cząstek
[Usunięty]

Wysłany: 11-09-2007, 15:42   

kupiłem juz wzmaka magnata (4x120) skrzynie axtona teraz szukam cos na przod chyba zdecyduje sie na; http://allegro.pl/item231...2_x_gratis.html
i mysle ze bedzie good(te dystanse beda potrzebne jak myslicie z zewnatrz tabicerki nie chce zmieniac -chyba sie zmiesci???) pozdrawiam

M4mooT
[Usunięty]

Wysłany: 11-09-2007, 21:21   

to glosniki wez inne niz Helixy skoro i tak beda pod wzmakiem.

cząstek
[Usunięty]

Wysłany: 12-09-2007, 19:59   

a co proponujesz??? i cze mu nie helix???

[ Dodano: 15-09-2007, 15:58 ]
tez zastanawiam sie nad tymi: http://allegro.pl/item240...supersprze.html i jestem ciekawy czy do montazu potrzebne sa dystanse z mdf-u i czy dobrze to zagra po wzmakem 4x120 (chyba 4x45-50 rsm) czy lepiej wybrac te http://allegro.pl/item240..._brzmienie.html ????

Revik
[Usunięty]

Wysłany: 28-09-2007, 12:33   

witam
tez chcialbym sie was poradzic na temat glosnikow do carismy.
zupelnie sie nie znam na car audio i nie wiem jakie glosniki wstawic
mam radio JVC 4x45 Kd-g162. wstawilem sobie do przodu Peying PY-Ay420CA1 80 w
i jakos stukaja plastiki ;/, z tylu wstawilem blow adr a-165 i lipa tez. chcialbym zeby ladnie czysto gralo z dobrym basem bo slucham przewaznie murzynskiego rapu. :>

i moze przy okazji w jaka skrzynke mozna wrzucic te blowy zeby ladnie graly jakbym chcial podlaczyc do wiezy np. one maja 60w/200w max

cząstek
[Usunięty]

Wysłany: 15-12-2007, 22:44   

jaki jest dokładny wymiar głośników z tyłu???

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 15-12-2007, 23:14   

sedan - 16,5

Odpowiedz do tematu