|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Climatronic defekt |
Autor |
Wiadomość |
TOLL [Usunięty]
|
Wysłany: 04-09-2007, 20:07 Climatronic defekt
|
|
|
Witam.
Mam problem ze swoja Sigmą, a dokładnie z klimatronikiem starej generacji ( bez wyswietlacza )
A mianowicie:
W podsufitce, przy szyberdachu jest czujnik temperatury ktory został wyrwany, po jego załozeniu ponownym tj. wpieciu przewodów ogrzewanie szaleje tzn. Gdy ustawie na pokretle 20stopni C ogrzewanie daje caly czas na maxa bez przerwy gdy dam 19stopni C to daje zimnym, nie ma mozliwosci wyregulowania pośredniego temperatury.
Wczesniej ogrzewanie chodziło idealnie.
Prosze o jakąs porade. |
|
|
|
 |
zbyszek05
Forumowicz balcer
Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 04 Cze 2007 Posty: 1236 Skąd: Zambrow
|
Wysłany: 04-09-2007, 20:55
|
|
|
witam.ja też odnosnie temperatury.otóż jadę sobie klimka działa chłodzi na 20 stopni i pokrecam na 25 i... jak nie buchnie gorącym powietrzem.... staje to się rzadko ale staje.dodam tez ze chyba nie działa poprawnie stopniowanie temperatury mianowicie zaczynając od auto stop nawiewu pokrecajac w prawo zdarza sie że załącza się od razu 3/4 stopnia bo dmucha strasznie...a raz jest normalnie.czy to oznacza zakup nowego czujnika temperatury?pozdro. |
_________________ 6g72 - DOHC - sprzedana - ale rozgladam się za następną Obecnie Yaris 1.5 VVT-i turbosport 150KM
 |
|
|
|
 |
montal [Usunięty]
|
Wysłany: 06-09-2007, 11:31 Problem z klimą
|
|
|
Witam,
nie wiem czy mój post pchnie sprawę do przodu...
Niemniej jednak problemy Sigmy / Diamante I generacji z nawiewem i/lub klimą są dość częste.
Ja np z problemów mam takie: wieje nonstop goracym na szybę , wogóle nie wieje nigdzie.
Ale jak już działa to działa dobrze, to znaczy słucha sie przycisków i ustawienia temperatury.
Dzisiaj jak jechałem do pracy, miałem nawiew na szybę. Skręciłem ostro w lewo i nawiew zdechł.
Już raz się zabierałem do rozkręcenia konsoli - bo poprostu tam coś nie styka - na mój gust.
Pozdro
Michał Urasiński |
|
|
|
 |
|
|