Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Opony, które wybrać?
Autor Wiadomość
yaro1976 
Mitsumaniak
Bądź człowiekiem!

Auto: EA5W 2,5`99 SE Tiptronic + LPG
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-09-2007, 12:15   Opony, które wybrać?

Witam, panowie i panie pomóżcie mi dokonać wyboru, waham się w kwestii wyboru oponzimowych pomiędzy:

YOKOHAMA W DRIVE

TU TEST

albo

GOODYEAR UG 7

TU TEST

oceny są zbieżne, różnica w cenie przemawia na korzyść YOKO, ale do tego musiałbym doliczyć koszt montażu i wyważenia na alusach ca 80-100 pln, a GY mam pod nosem i koleś zamontuje mi to za free. Tak więc miej więcej sie to wyrównuje.

Teraz pytanie które wybrać , ma ktoś jakies typy.
Wszelka pomoc w wyborze mile widziana.

pzdr
yaro

EDIT:
OK chyba się zdecydowałem jednak na GY, ale mam jeszcze pytanie o felgi, mianowicie znalazłem takie cuś LINK tylko tam jest napisano ze ET jest 35, a z tego co wyczytałem na forum Gal EA ma ET 40, o co biega? czy konieczne będzie stosowanie jakichś pierścieni? czy bezboleśne można to by założyć do EA? No i jak sądzicie będzie się to komponować z SE?
Ostatnio zmieniony przez yaro1976 07-09-2007, 15:46, w całości zmieniany 1 raz  

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 07-09-2007, 13:26   

Wg kumpla który na jednych i drugich jeździł zeszłej zimy w mundku i nubirze to Yokohamy ciut lepsze są na asfalcie (suchym i mokrym) bo ciut mniej ,,pływają'' bo jakby bardziej twardsze i odrobine cichsze są ale jak masz śniegu sporo to lepiej idą UltraGripy ale też mocniej się zużywają bo są bardziej miękkie. U mnie kopnego śniegu w zimie zawsze aż po półośki więc kumpel na ultragripach zawsze przechodził a na yokochamach czasem musiał się podczepić sznurkiem. Teraz sam zdecyduj i wybierz sobie odpowiednie do warunków panujących u ciebie.

PS. OBIE te opony dostały baty od najzwyklejszych Dębic Directional Frigo 2 - bo raz jak obiema furami się zakopał to sąsiada corsą na takich kapciach obie mu wyciągnąłem ze śniegu :D - niestety mój mis miał wtedy jeszcze zwykłe Dębice nawet nie Directional'e więc odpadł od razu w przedbiegach :-}

PPS. W Corsie na te nasze śniegi miałem Dębice Directional'e i zawsze dawały radę wyciągając nawet ostro zakopanych aczkolwiek na mokrym nie specjalne były i jak się ciepło robiło to mocno miękły i zaczynały pływać niemniej na śniegi tylko te i żadne inne :badgrin:

PPPS. W tym roku miśkowi funduję Dębica Directional Frigo 2 - BEZWZGLĘDNIE no i jeszcze cena - Dębice w moim rozmiarze po 145zł a ultragripy po 265zł - to sobie mogę co roku za samą różnice w cenie nową parkę na przód kupować :finga:
Ostatnio zmieniony przez saphire 07-09-2007, 13:33, w całości zmieniany 1 raz  

tomo85 
Forumowicz

Auto: galant 2,4 gdi '00
Wysłany: 07-09-2007, 13:32   

Mam UG 5 i jestem z nich bardzo zadowolony. /troche się różnia bieznikiem od 7-ki/ Ale generalnie nie było dotychczas żadnych niespodzianek co w Yokohamie może się zdażyć ale nie musi. :!:
Następne bedą własnie UG7 albo Michealin Alpin w zalezności na które starczy kasy.
Jednak stawiałbym na firme i testy opon np.ADAC jesli cena prawie taka sama.

pozdrawiam

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 07-09-2007, 16:08   

napisze kolejny raz, nigdy nie kupie zimowek GY, mialem 5 letnie zuzyte debice frigo direzional i byly o niebo lepsze od nowych GY eagle ultra grip, teraz w jednym dokanczane sa te GY a w drugim mam bfgoodrich - z powodu takiego ze w sniegu sobie daja rade, a w blocie posniegowym byly w tym tescie wymienionym przez saphire'a chyba lepsze niz debice, no i byly ciut cichsze od debicy,
ale frigo 2 w sniegu najlepsza, wszystko zalezne od tego gdzie i jak chcesz je uzytkowac,
ja bym na ten moment bral frigo 2 i sie niczym nie przejmowal a na pewno nie cena :)
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Amator Galanta
[Usunięty]

Wysłany: 09-09-2007, 21:17   

O kurde!!!!!! chyba zima idzie :?

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 09-09-2007, 21:54   

No i ja dlatego właśnie z powodów potężnych śniegów w moim regionie i co weekendowych wypadów w centrum Bieszczad na narty wolę te Frigo 2 bo idą przez te śniegi jak przecinak :badgrin:

Zapewne dla kogoś kto nie ma śniegów i tylko czasem mu poprószy to lepsze będą takie co w zimnie na mokrym lepiej się trzymają - tyle że u mnie na takich kapciach to bym z centrum miasta pod górkę do domu nie dojechał :D a śnieg u mnie leży zwykle od Wszystkich Świętych prawie do końca marca :twisted:

Odpowiedz do tematu