Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki sub Jbl proponujecie ??
Autor Wiadomość
fidobiboy1
[Usunięty]

Wysłany: 18-09-2007, 23:42   Jaki sub Jbl proponujecie ??

mam do wyboru nowy model JBL GTO 1202 D lub starszy model JBL GT 4-12 chodzi mi glownie o to czy wszystko co nowe jest lepsze , slyszalem starszy model i naprawde ladnie gral , nie wiem tylko czy ten nowy dwucewkowy ma byc lepszy od starszego :) ewentualnie co myslicie o subie Hertza czy jest duzo lepszy od JBl ?

KamykGdynia
[Usunięty]

Wysłany: 19-09-2007, 13:53   

1) ile masz $$$ na suba?
2) jakim wzmacniaczem bedziesz go pedzil
3) jakiej muzyki sluchasz
4) czy ma byc nowy czy moze byc uzywany
5) czy masz mozliwosc/umiejetnosci zeby samemu zrobic skrzynie
Pozdrawiam
Kamyk

Gattsu
[Usunięty]

Wysłany: 19-09-2007, 15:53   

I z jakim systemem przetworników to miałoby grać...

fidobiboy1
[Usunięty]

Wysłany: 19-09-2007, 22:36   

wiec tak moj sprzecik :
cd Kenwood kdc-psw 9527 http://www.bigdogaudio.de...c-psw-9527.html

przod Hertz ECX165

na razie Sub SONY XS-L121P5S w skrzyni mojej roboty wykonanej wg tego co w papierach glosnika

calosc sterowana blaupunktem GTA 5350
http://www.blaupunkt.com/fr/7607792040_main.asp

i chce zmienic suba tzn sam glosnik obudowa zostaje bo ma taka sama pojemnosc co wiekszosc glosnikow

Muzyki slucham kazdej , bo i hip hopu i trance a takze polskiej i hardstyle . Glosnik ma byc nowy nie lubie uzywek jezeli chodzi o glosniki , kasa to tak do 100E za glosnik . dzieki i pozdrawiam !

Gattsu
[Usunięty]

Wysłany: 20-09-2007, 08:49   

Ten sprzęt, który wymieniłeś to juz masz, czy dopiero zamierzasz go zakupić? Jeżeli juz go masz to każdy sub z tym zgromadzeniem: Hertz, Kenio, Magnat zagra tak samo... Powiem tak: zakup najtańszego JBL-a takiego 25 cm, wsadź w skrzynkę (albo najlepiej razem ze skrzynką, są dostepne gotowce...) i będziesz zadowolony... Sądzę, że w Twoim przypadku bedzie to najsensowniejsze rozwiązanie, jeżeli podoba Ci sie JBL...

Trociniarz
[Usunięty]

Wysłany: 20-09-2007, 10:45   

Gattsu napisał/a:
Jeżeli juz go masz to każdy sub z tym zgromadzeniem: Hertz, Kenio, Magnat zagra tak samo...

Posłuchaj słów kolegi, ma rację.

fidobiboy1 napisał/a:
obudowa zostaje bo ma taka sama pojemnosc co wiekszosc glosnikow

Nie prawda, rozne głośniki lubia różne obudowy o różnym litrażu.

Gattsu, ma racje, wywal ta skrzynie i kup 10 calowy glosnik z profesjonalnie dobrana skrzynką, wtedy poczujesz różnice.

pozdr,
Kuba

HouseM 
Mitsumaniak
Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-09-2007, 17:38   

Sto tysięcy parametrów wpływa na litraż obudowy a co więcej nawet na proporcje jej budowy.
Zainwestuj w Hertza bo przy tym co już masz to JBL nie jest dobrym rozwiązaniem.

fidobiboy1
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2007, 19:50   

I faktycznie mieliscie racje z tym jbl'em prawie znikoma roznica , a to moze dlatego ze obudowa nie ma dokladnego litrazu bo jbl ma 2 litry wiecej , takze wkrotce sprawdze jak sie hertz bedzie sprawowal , wydaje mi sie ze za dwa razy wieksza cene od jbl powinna byc juz wieksza roznica :)

zyraff85
[Usunięty]

Wysłany: 10-10-2007, 12:52   

;/ nie zawsze to co drogie dobrze graa taki niby zwykly lanzar max 12 za 350zł mozemy juz go kupic w skrzyni a napewno lepiej zagra niz nie jeden hertz
wiem co ten głosnik potrafii na allegro sprzedalem z 20sztuk i kazdy jest happy

Gattsu
[Usunięty]

Wysłany: 10-10-2007, 21:29   

Noooo tutak kolego zyraff85 nie wyciągał bym na Twoim miejscu takich wniosków, że tenże lanzar zagra lepiej niż Hertz... Jeżeli tak sądzidsz to albo nie porównywałeś tych głośników, albo po prostu sądzisz z czystych danych technicznych... Jesteś w błedzie... Chociażby dlatego , że obydwa te przstworniki dzieli morze jeśli chodzi o jakość użytych materiałów do ich budowy. Hertz to klasa, a Lanzar to niestety pionek i żółtodziub na skalę masową w dodatku bez jakichkolwiek predyspozycji do miana CA... :?

Odpowiedz do tematu