|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Gene 06-03-2008, 09:22 |
pajero 3.0 V6 a gaz |
Autor |
Wiadomość |
Gorzkim [Usunięty]
|
Wysłany: 16-10-2007, 14:51 pajero 3.0 V6 a gaz
|
|
|
Witam,
temat gazu w Pajero pare razy poruszany na forum, ale ja mam zasadnicze pytanie i prosze bez bicia
Jak silnik z Pajero 3.0 v6 181ps (tak mniej wiecej z lat 95-98) znosi gazowanie. Bo z tego co wiem to nowe konstrukcje mivec (np z osobowek) nie lubia tego. Z gory dzieki za info. |
|
|
|
 |
Marek S [Usunięty]
|
Wysłany: 25-10-2007, 22:38
|
|
|
Witam.
Chętnie dołączę się do dyskusji. Niedawno nabyłem PAJERO z takim silnikiem i w poniedziałek montuje gaz. Z tego co się dowiedziałem, a robiłem spory wywiad, to ten silnik znosi gaz nie najgorzej a nawet całkiem nieźle pod warunkiem montażu odpowiedniej instalacji.
Ja zdecydowałem się na sekwencyjne BRC za 4000 PLN (nie mało, nie mało), właściciel stacji gdzie będę montował instalacje jeździ krótkim 3.5 litrowym na takiej samej - i jest OK
Mam jeszcze dwa samochody i oba zagazowane, w tym podobne V6 3.0 w Chryslerze (podobno ten sam blok). W Voyagerze ma zamontowaną tańszą instalację na BLOSIE i chodzi super ale w PAJERO bałem się o przepływomierz i montuje sekwencję. W Vanie 2 razy strzeliło, choć podobno nie powinno.
To tyle mojej wiedzy. Jak zamontuję gaz to się podzielę wiedzą na temat eksploatacji, zużycia paliwa itp.
Pozdrawiam,
Marek z Krakowa
|
|
|
|
 |
Gorzkim [Usunięty]
|
Wysłany: 26-10-2007, 19:25
|
|
|
dzieki za info,
dobrze wiedziec ze ktos jezdzi na gazie (lub bedzie) w tym zestawie
pozadrawiam! |
|
|
|
 |
Arecki [Usunięty]
|
Wysłany: 13-11-2007, 23:47
|
|
|
Mam dokładnie taki silnik w swoim Pajero i jest na gazie. Nabyty niedawno - instalacja generacji II jest w nim od czterech lat
Silnik cieknie troszke przy głowicy i na zimeringu wału od strony koła zamachowego (to na wale już wymienione).
Za dwa tygodnie może planowo wymienie podkładki pod głowicami i uszczelnię mu góre.
Poza tym silnik chodzi miło (potrafi strzelić ale jeszcze nic nie zrobił przepływomierzowi)
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
gifter [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2007, 12:18
|
|
|
ja tez mam Pajero II tylko ze 3,5 V6 małpa ma okolo 208kucy i znosi instalke gen II ale widzialem kolegi pajero ten sam rocznik i silnik czyli 98` i ma bezposredni wtrysk gazu, chodzi duzo lepiej tak wiec kwestia kasy no i spalanie mniejsze zapewne |
|
|
|
 |
agnieszka [Usunięty]
|
Wysłany: 20-01-2008, 19:52
|
|
|
Moje pajero long z silnikiem V6 3,0l na gazie II gen. zużywa w cyklu mieszanym średnio 23 do 27 litrów gazu, nie strzela, no może kilka razy przed wymianą świec przewodów i filtra powietrza ale przepływomierz nietknięty. Po zamontowaniu instalacji gazowej duży spadek mocy (zwężka na rurze ssącej z powodu emulatora) i wzrost zużycia benzyny. Żałuję że nie mam sekwencji, co tanie to drogie, to pozorna oszczędność |
|
|
|
 |
Marcino
Mitsumaniak Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 68 razy Dołączył: 02 Cze 2005 Posty: 10727 Skąd: okolice Tczewa
|
Wysłany: 20-01-2008, 23:42
|
|
|
Ja montowałem LPG u gościa który normalnie sametakie duze 4x4 robi, a do tego sam sie sciga amatorsko w rajdach swoim samochodem tylko na LPG... nie ma benki w nim.
To cvo pisze Agnieszka to przerazajace.... 23-27 litrów... coś jest nie tak. Myśle ze opłacvało by sie wstawić sekwencje któa zawraca sie w kilka miesiecy na samej osczednoiści na LPG.
Az musze go zapytać jak to jest z LPG w Pajero, ale mi go poleciła jedna forumowiczka której zamotowali butle wmiejsce zbiornika na benzyne a tylko mały bak na poaliwo. Była bardzo zadowolona.
Polecam zadzwownić:
www.gazwsamochodzie.pl
Fotka
Fotka Lincoln V8 |
_________________ 2019 - ... - VW Tiguan II 18r 2.0 TDI 110kw
2006- .... - Galant 2.5 V6 97r + LPG Stag
był - 2011 - 2019 - Pug 307sw
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r
"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów
Czyli w tym przypadku 6a13 " by tomchuck
 |
|
|
|
 |
Jacek V
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3,5 l długi, 1996
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Kwi 2008 Posty: 7 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-04-2008, 16:18 Gaz w Pajero 3500
|
|
|
Witam wszystkich! Jeżdżę od ponad roku na gazie w zwykłej instalacji (silnik 3,5 l) i jak na razie wszystko jest ok. Czasami mały wybuch, ale bez uszkodzeń. Spalanie od 17 do 20 L.
Mam zamiar jednak przerobić na "sekwencję". |
|
|
|
 |
|
|