|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
No i stało się - ukradziono mi kołpaki |
Autor |
Wiadomość |
toomyem [Usunięty]
|
Wysłany: 17-10-2007, 09:59 No i stało się - ukradziono mi kołpaki
|
|
|
Nie minęło wiele czasu od zakupi no i masz. Wczoraj w nocy się ktoś nimi zainteresował
Heh, Fiat niby kiepska firma, a ma kilka fajnych rozwiązań. W moim Punto mam kołpaki po prostu przykręcane śrubami razem z kołem i już. Nie ma problemu, że ktoś zdejmie albo zgubię po wjechaniu w dziurę.
W Spejsiku tego nie mam, ale widziałem na Allegro kołpaki (nie firmowe) z otworami na śruby. Może jakbym znalazł takie z rozstawem otworów dopasowanym do mojego koła to by dało się je założyć jak w Punto. Ma ktoś takie rozwiązanie?
Albo inny pomysł. Przypiąć kołpaki takimi opaskami plastikowymi do felgi. Problem w tym, że będzie wtedy uciążliwe każde zdjęcie koła, np. do zmiany opon. Ale gdybym znalazł takie kołpaki z otworami na śruby na tyle dużymi, żeby dało się je (te śruby) przykręcać bez zdejmowania kołpaka. Wtedy mógłbym je przypiąć opaskami i nie było by problemu ze ściąganiem koła. Co o tym sądzicie? |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 17-10-2007, 11:13
|
|
|
Do MSR też możesz kupić kołpaki przykręcane do felg śrubami.
A nie lepiej uzbierać i kupić alusy + śruby antykradzieżowe?? Wygląd dużo lepszy i z głowy kłopot że zgubisz jakiś kołpak (lub Ci go ukradną).... |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 17-10-2007, 11:21
|
|
|
toomyem, kup sobie po prostu niefirmowe kołpaki i będziesz miał problem z bańki... Niestety gówniarstwa u nas dostatek... |
|
|
|
 |
toomyem [Usunięty]
|
Wysłany: 17-10-2007, 11:26
|
|
|
Fido__: Tak zrobię. Mnie nie zależy na "firmowości" kołpaków Obawiam się tylko, że znając realia, także i takie niefirmowe mogą zmienić właściciela.
slo_mo: Hmm, chyba wolę rano zastać auto bez kołpaków, niż bez kół, postawione na cegłach ... |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 17-10-2007, 12:50
|
|
|
toomyem napisał/a: |
slo_mo: Hmm, chyba wolę rano zastać auto bez kołpaków, niż bez kół, postawione na cegłach ... |
Dlatego też napisałem - alusy + śruby antykradzieżowe
Ja we wszystkich autach w alu zawsze zakładałem śruby antykradzieżowe i nigdy nie miałem przykrych niespodzianek (raz zdarzyło mi się, że musiałem jechać do warsztatu żeby odkręcić jedną zniszczoną śrubę bo ktoś się dobierał do alusów - znaczy się działa!!!). |
|
|
|
 |
toomyem [Usunięty]
|
Wysłany: 17-10-2007, 13:01
|
|
|
Wiem, że pisałeś o śrubach. Ale jak złodziej będzie chciał odkręcić, to i ze śruba sobie poradzi.
Na razie zastosuje najprostsze/najtańsze rozwiązanie - kupię kołpaki z marketu
Na to chyba się już nikt nie połasi, a nawet jeżeli to strata mała.
Heh, co za świat |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
toomyem [Usunięty]
|
Wysłany: 17-10-2007, 21:14
|
|
|
Hmm, a to nie będzie miało wpływu na stan felgi? Chyba taki kołpak to trochę ją chroni.
Teraz mam smutne czarne koła. Okropnie to wygląda. Pomalować? Na biało ? |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 17-10-2007, 21:16
|
|
|
Żeby dobrze pomalować i żeby lakier się trzymał to należałoby wypiaskować wszystkie felgi. Według mnie nie ma sensu ładować kasy w coś takiego.... |
|
|
|
 |
toomyem [Usunięty]
|
Wysłany: 17-10-2007, 21:20
|
|
|
O, i tak mi mów Stanęło już na kupnie kołpaków i koniec i kropka |
|