|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
LightScribe |
Autor |
Wiadomość |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 18-10-2007, 17:17 LightScribe
|
|
|
Witam!
Jako, ze katalog ze zdjeciami rozrosl mi sie do rozmiarow plyty DVD to pomyslalem sobie, ze zrobie taka ladna plytke ze zdjeciem wypalonym na powierzchni LightScribe. Jednak program, ktory mam do tego celu (SureThing CD DVD Labeler LightScribe Deluxe v5.0.581) nie ma jednej bardzo przydatnej funkcji - nie pokazuje po zedytowaniu projektu jak to bedzie wygladalo na juz na plycie. W edytorze mozna ustawic jak sie okazuje wazna funkcje - ostrosc, ale na plycie wychodzi juz to nie wyraznie.
Czy zna ktos jakis program, ktory potrafi pokazac jak to bedzie wygladalo na plycie lub zna jakis inny sposob na poprawne wypalenie tej warstwy? Szkoda mi marnowac tyle plyt LS na wypalanie metoda prob i bledow. |
|
|
|
 |
konrad1704
Mitsumaniak

Auto: Colt`95 CA0 1.6 16 V benzyna
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Sty 2007 Posty: 1002 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 18-10-2007, 19:11
|
|
|
Ja wypalalem programem Acoustica CD Label Maker jest tam dostepna fukcja podgladu.Co prawda po wypaleniu na plytce byl troche mniejszy kontrast niz w podlgadzie, ale ogolnie program godny polecnia sporo funkcji (mozliwosc robienia okladek do roznego rodzaju pudelek CD/DVD) |
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 18-10-2007, 20:43
|
|
|
Po pierwsze wgraj najnowszy firmware do nagrywarki w szczególności poprawioną wersję softu lightscribe bo coś mi się obija po czaszce że chyba ostatnio poprawiali coś właśnie z ostrością... ale nie dał bym sobie obciąć bo to w okolicach wakacji było czy jakoś tak |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 19-10-2007, 08:44
|
|
|
Ja używam do tego SureThing CD/DVD Labeler, bardzo pomocny programik.
saphire napisał/a: | bo coś mi się obija po czaszce że chyba ostatnio poprawiali coś właśnie z ostrością... |
skrócili czas wypalania w trybie BEST z 25 na 17 minut |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 19-10-2007, 09:04
|
|
|
Program z podgladem w sumie mam, ale wlasnie tez ten podglad co innego pokazuje (szczegolnie wlasnie jesli chodzi o ostrosc) niz plyta po wypaleniu.
Firmware albo nie ma, albo nie umiem znalezc - nagrywarka to LG GSA-4084N (tak widnieje w systemie i tak samo w nero info) - wogole co dziwne nie figuruje taki model ani na stronie LG ani na HP (w ktorej to firmy laptopie jest zainstalowana). Soft LightScribe pobralem kilka dni temu bezposrednio z ich strony (www.lightscribe.com) wiec chyba trudno bedzie o nowszy.
Whats next?
[ Dodano: 19-10-2007, 09:08 ]
Grześku napisał/a: | Ja używam do tego SureThing CD/DVD Labeler, bardzo pomocny programik. |
3 posty wczesniej Simones napisał/a: | ...ktory mam do tego celu (SureThing CD DVD Labeler LightScribe Deluxe v5.0.581)... |
|
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 19-10-2007, 11:27
|
|
|
Simones napisał/a: | 3 posty wczesniej |
ślepnę na starość |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 19-10-2007, 22:41
|
|
|
Grześku napisał/a: | :oops: ślepnę na starość |