Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zdjęcie skrzyni w almerze N15
Autor Wiadomość
josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 03-07-2007, 11:32   Zdjęcie skrzyni w almerze N15

Mam problem.
Sąsiadce w w/w aucie padło sprzęglo. W listopadzie było podobno zmieniane w jakimś warsztacie ale chodziło masakrycznie ciężko, potem zaczęło się ślizgać, poluzowałem linkę - przestało, ale za kilka dni kaput totalny auto wogóle nie jedzie. Przed tym poszarpywało przy puszczaniu (objaw zdaje się zasierającej się tarczy na wałku).

Zacząłem wszystko rozbebeszać - chyba ze 12 śrub skrzynię trzmało. No i skrzynia nawet na milimetr nie odeszła od silnika. Można nią majtać to cały silnik razem z nią lata.
Śruby na pewno wszystkie są już wykręcone.
Ma ktoś jakiś pomysł jak ją ściągnąć - chyba się tak tarcza zassała na wałku i trzyma. :|

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 03-07-2007, 11:53   

I tak wymieniasz sprzęgło, więc napsikaj na wałek sprzęgłowy przez otwór łapy wysprzęglającej penetratora siakiegoś - powinna odpuścić.... pewnie majstry w warstacie zapomnieli posmarować wieloklin..... ech....

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Wysłany: 03-07-2007, 12:19   

Bartek napisał/a:
napsikaj na wałek sprzęgłowy przez otwór łapy wysprzęglającej penetratora siakiegoś

Łapa wysprzęglająca na wałku w obudowie - podobnie jak w C5x. Nie da rady :evil:
Idę zaraz powalczyć dalej...

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 05-07-2007, 14:46   

a pamietasz jak u Ciebie trzymalo? - pewnie identyczna sytuacja, trzeba bedzie na sile wyrywac skrzynke...

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Wysłany: 05-07-2007, 15:19   

Krzyzak napisał/a:
a pamietasz jak u Ciebie trzymalo?

Pamiętam - ale u mnie się szczelina zrobiła, można było łychę wsadzić i podważać. Tam nawet na 1mm skrzynia nie odeszła. Ściągnąłem sobie serwisówkę - wszystkie śuby miałem odkręcone.
Miałem taki plan żeby przez dziurę po rozruszniku odkręcić docisk ale dostęp kiepski i zrezygnowałem. Próbowałem ją stuknąć żeby odeszła ale nic.
Poddałem się w końcu, poskładałem i pojechała wczoraj na holu do warsztatu gdzie ją zkiepścili. Dzisiaj podobno ma być zrobiona.

Odpowiedz do tematu