|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: mkm 16-08-2009, 14:03 |
check engine |
Autor |
Wiadomość |
rooster_nh [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2007, 15:31 check engine
|
|
|
Witam ! Mam mały problemik mianowicie po wymianie uszczelki pod glowica i wszystkich uszczelek pod zaworami zapalila mi sie kontrolka check engine... i nie chce diabelstwo zgasnac gdzie szukac usterki komputer kosztuje 120zl to troszke drogo i wolalbym tego uniknac... a mechanik ktory mi robil te zawory itp powiedzial ze nie wie gdzie i zebym pojechal na komputer!!! pomozcie moze to jakis kabelek lub inny drobiazg ... mam nadzieje ze nie sonda lambda! ;-p |
|
|
|
 |
stary alfer
Mitsumaniak Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 39 razy Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 5211 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 10-11-2007, 17:09
|
|
|
Zresetuj drania. Może pomoże, może nie, ale na pewno nie zaszkodzi.
1. Odłączasz klemę
2. Przykręcasz ją z powrotem
3. Wyłączasz wszystkie urządzenia elektryczne (nie ruszaj też kierownicą)
4. Włączasz auto
5. Chodzi aż włączy się wentylator
6. Wyłączasz auto
7. (możesz powtórzyć akcję raz jeszcze - opinie są różne) Ja robię zawsze 2 razy.
Jeśli CE nie zgaśnie, znaczy, że coś jest nie tak i potrzebna opinia fachowca.
Pozdrawiam |
_________________ Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego,
2. ...
Ogarniam prawy ALT |
|
|
|
 |
rooster_nh [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2007, 18:30
|
|
|
a to niespodzianka akumulator mi sie wlasnie dzis rozladowal pojechalem zonki samochodem podlaczylem klemy odpalilem i nie ma check engine ;-D dzieki kolo youre the best... mam nadzieje ze juz tak zostanie ehhehehe |
|
|
|
 |
|
|