Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: zbyszekm2
10-03-2008, 22:37
PAJERO II '93 long - Jak odkręcić kierownice?
Autor Wiadomość
svaq
[Usunięty]

Wysłany: 20-11-2007, 21:24   PAJERO II '93 long - Jak odkręcić kierownice?

Wyczuwam lekki luz kierownicy tak jakby była niedokręcona w związku z tym pytanie jak się dostać do nakrętki mocującej kierownicę. Jeśli już było to przepraszam ale szukałem i nie znalazłem

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-11-2007, 21:34   Re: PAJERO II '93 long - Jak odkręcić kierownice?

svaq napisał/a:
Wyczuwam lekki luz kierownicy tak jakby była niedokręcona w związku z tym pytanie jak się dostać do nakrętki mocującej kierownicę. Jeśli już było to przepraszam ale szukałem i nie znalazłem

Potrzebny jest długi imbus "6" z boki kirownicy jest otwór, w który trzeba włożyć ten imbus i odkręcić rubę, potem tylko wyciaga się kierownice.

svaq
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2007, 18:24   

Jak myślicie co może być przyczyną że kierownica jest luźna , nie chodzi mi luz na kole kierownicy . Kierownica ma luz w płaszczyźnie. mam ten samochód od miesiąca i nie wiem czy to sie pogłębia czy cały czas jest tak samo .

Bardzo dziękuje za pomoc oferowana na forum! Kupiłem ten samochód raczej do terenu niż jazdy po asfalcie ale najpierw chciałbym doprowadzić go do dobrego stanu technicznego.

zbyszekm2 
Forumowicz

Wysłany: 22-11-2007, 18:33   Re: PAJERO II '93 long - Jak odkręcić kierownice?

svaq napisał/a:

Przepraszam wprowadziłem w błąd cię, podany wyżej opis dotyczy DiDa. Masz podobny login do jednego z użytkowników naszego forum i my slałem że to on pyta.

svaq
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2007, 21:03   Re: PAJERO II '93 long - Jak odkręcić kierownice?

Nie ma problemu . kierownice odkręciłem dostałem się do łożyska w kolumnie kierowniczej i widzę i czuje że tu jest dość duży luz , ale dalej sobie nie poradzę . Może ktoś wie co jest przyczyną i co trzeba wymienić ??

zbyszekm2 
Forumowicz

Wysłany: 23-11-2007, 07:15   

Prawdopodobnie trzeba wymienić całą kolumnę, tą część którz jest od urządzenia wspomagającego do kierownicy.
Może być luz na łożysku albo luz w miejscu gdzie jest regulacja położenia kierownicy.
Ale to nie jest drogi koszt.

pantonik1 
Mitsumaniak

Auto: Pajero III 3.2 DI-D Long
Wysłany: 29-11-2007, 14:49   koszt kolumny!?!

a może taniej byłoby pojechać jednak do mechanika, niech sprawdzi i wymieniu - może jakieś łożysko i po bólu! łożysko-a cały ukłąad to niebo a ziemia jeślu idzie o cenę! a układ jezdny jest ważny - również w komforcie podróżowania. :) ja bym tak zrobił, bo sam się nie za bardzo na tym znam, bom w innym kierunku kształcony:-) pozdrowionka :)

Odpowiedz do tematu