|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pytanie o klimatyzacje - a dokładnie o filtr osuszacz |
Autor |
Wiadomość |
Szpak [Usunięty]
|
Wysłany: 27-11-2007, 21:12 Pytanie o klimatyzacje - a dokładnie o filtr osuszacz
|
|
|
Cześć
Czy ktokolwiek wymieniał przy serwisie klimatyzacji filtr - osuszacz. Czytałem, że podobno powinno się to robić co 2 lata. Pewnie jest to przesada, ale mogę się mylić. Koszt samego filtra to 110 - 120 zł w necie. Wymienić, go można tylko w momencie gdy jest pusty układ klimy, czyli najlepiej w momencie serwisu.
Generalnie o klimę staram się dbać, tj. serwisować w miarę regularnie. Mój Misiek ma już za chwilę 4 lata i nigdy osuszacza nie ruszano, a facet w pseudo - serwisie klimatyzacji mówił, że głowy sobie nie zawracać i nie wiem czy mu do końca wierzyć.
Czekam na jakiekolwiek doświadczenia w tej kwestii.
Pozdrawiam
s. |
|
|
|
 |
Moominek
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 24 Mar 2005 Posty: 999 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 27-11-2007, 22:04
|
|
|
Z tego co mi w serwisie powiedziano powinno się go wymieniać co 4 lata, widać różne szkoły. Filterek ma jakies zadanie w układzie, oczyszczać i osuszać czynnik i jak każdy filtr w końcu się zapcha. W spejsiku działa już piąty rok i jest OK, natomiast w rekinie na 99% serwis wini jego za osłabienie klimy. Czyli, gdy osłabnie wymienić lub dla świętego spokoju przy kolejnej wymianie czynnika wymienić filtr. |
_________________ EA5W 2.5 V6 - - już nie pali Oto jego historia
MSS 1,6 Family - ukatrupiony przez kobitkę z podporządkowanej...
CX3A(red) - wjechali mu w tył i wrzucili do rowu...
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉 |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2007, 10:58
|
|
|
Ogólnie mówiąc powinno się go wymieniać co 2-3 lata - wydatek nie jest zbyt duży a mamy pewność, że wszystko będzie tak jak trzeba. |
|
|
|
 |
|
|