|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Gdzie ten płyn |
Autor |
Wiadomość |
michal126 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-12-2007, 17:07 Gdzie ten płyn
|
|
|
Witam. od pewnego czasu tj. od zakupu pojazdu Galant 20TD ubywa mi płynu. Wszystko już sprawdzałem, nie ma wycieku, uszczelka ok, chłodnicę ciężko obejrzeć ale spod spodu nic nie kapie. Płynu dolewam 4l/miesiąc - pomocy co to może być |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 11-12-2007, 17:36
|
|
|
Nie wiem czy ta turbawka ma chłodzenie wodne jak w niektórych francuzach ale gdyby miała to obstawiał bym że to chłodziwo wypija turbawka przez jakieś nieszczelności itp. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11197 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 11-12-2007, 17:52
|
|
|
A pompe wody sprawdziłeś |
|
 |
michal126 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-12-2007, 20:21
|
|
|
Z pompy nie kapie a jeśli chodzi o turbo to też nie widze z zewnątrz wycieków apropo odpowiedzi nr1. Jak dokładnie to zdiagnozować ile kosztuje naprawa/uszczelnienie tutbo? Jak sprawdzali mi w Parexbudzie gdzie mi kapie to prosiłem zeby mi też sprawdzili chłodnice, nagrzewnicę i turbo. O ile chłodnicę obejrzeli na podnośniku nagrzewnicę sprawdzili zaglądając czy pod dywanikami nie ma wody to nie przypominam sobie żeby coś dłubali przy turbo czy pobierzny rzut oka fachowca wystarczy do diagnozy czy może zapomnieli tego elementu sprawdzić? |
|
|
|
 |
|
|