Nowa Cari |
Autor |
Wiadomość |
DominoS [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2006, 09:19 Nowa Cari
|
|
|
Hejka mili państwo.
Chciałem się wszem i wobec pochwalić, że od minionego weekendu pomykam nowym autkiem - Carisma GDI w automaciku i muszę powiedzieć iż to autko jest ZAAAAAAAAJJJJJJJJJJEEEEEEEEEFAAAAJJNEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mam nadzieję że w najbliższą sobotę się zobaczymy to poopowiadam więcej. |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-03-2006, 09:31
|
|
|
Gratulacje!
Niestety raczej sie nie zobaczymy za tydzien, ale potwierdzam, ze przesiadka w auto z automatem jest jak wymiana zlewozmywaka na zmywarke |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2006, 10:04
|
|
|
automat rulez, jeszcze jak z tip tronic-em to juz nic do szczescia nie potrzeba (oprocz blekitnego nieba lub carismy) |
|
|
|
 |
Memphis [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2006, 10:07
|
|
|
Bartek napisał/a: | ale potwierdzam, ze przesiadka w auto z automatem jest jak wymiana zlewozmywaka na zmywarke |
Hola Hola Bartek, żaden człowiek o wyścigowej duszy nie powiedział by tak. Ja od dłuższego czasu nie lubiłem automatów ALE ostatnio zacząłem dostrzegać sensowność tego urządzenia.
Jeśli chodzi o wyścigi (albo przynajmniej o szybką jazdę) no to wszyscy wiemy że automat nie teges jest, ale jeśli mówimy o jeżdżeniu po mieście i to dużo, no to wtedy myśle, że automat mile widziany.
Więc z tym "zlewozmywakeim na zmywarke" chyba bym się wsztrzymał
DominoS gratulacje nowego zakupu |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2006, 10:46
|
|
|
prawda jest taka ze nowoczesne automaty zmieniaja biegi szybciej niz czlowiek i druga sprawa, po to jest tip tronic jesli chcemy sobie pomachac biegami - skrzynia sekwencja jak w wrc |
Ostatnio zmieniony przez arturro 06-03-2006, 10:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
|
Wysłany: 06-03-2006, 10:50
|
|
|
Wiesz Memphis, najlepiej w domu miec oba urzadzenia - masz ochote pozmywac recznie, to bierzesz zlew z kranem, masz do pozmywania po urodzinach dziecka na 20 osob, to wlaczasz zmywarke . |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
DominoS [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2006, 10:53
|
|
|
No niestety nie jest to tiptronic - autko z 99 więc standardowa skrzynka, natomaist zachowuje się w miarę ok - chociaż jak do tej pory troszke mi momentami brakuje manuala (np przy wchodzeniu w zakręt redukcji i wrzucenia wyższych obrotów dokładnie w tym momencie w którym chcę - może jeszcze do końca go nei rozpracowałem - ale obaczym.
Natomiast juz doceniam tempomacik - na trasie zarzucam odpowiednią prędkość i nóżki sobie wypoczywają |
|
|
|
 |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
|
Wysłany: 06-03-2006, 10:54
|
|
|
Jedyny problem to "sprzęgło" z poślizgiem . Dość dużo ciągu ucieka na nim .
Dobry by był patent , że przy zmianie biegów sprzęgło hydrauliczne a po zmianie na sztywno . |
_________________ Luk Carisma Automat 1,8 GDI EXE
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2006, 11:02
|
|
|
Mułowate automaty to już mit. Podobnie jak między bajki można włożyć historie o ich dużej zawodności oraz podwyższonym spalaniu.
Memphis - przejedź na tor kartingowy w Łodzi na KJS i przyjrzyj się pierwszej prostej. Swojego czasu na tym odcinku granatowy Colt CJ0 łoił Golfy GTi aż miło. Dlaczego? Automat w Colcie 1,3 rozpędza się na pierwszym biegu do 70 km/h. Inni kierowcy w teoretycznie mocniejszych samochodach na pierwszej prostej muszą wbijać dwójkę i szybko redukować z powrotem do jedynki, a to zajmuje czas. Jak więc sam widzisz - do sportu automat się też nadaje... |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
|
Wysłany: 06-03-2006, 12:37
|
|
|
DominoS, a ta Cari to może ciemnozielona jest? (żeby nie powiedzieć butelkowozielona )
Tak tylko pytam ....
No i gratuluję zakupu |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24327 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 06-03-2006, 12:44
|
|
|
gregorbu napisał/a: | Swojego czasu na tym odcinku granatowy Colt CJ0 łoił Golfy GTi aż miło. |
Mari i wszystko jasne. |
|
|
|
 |
DominoS [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2006, 13:10
|
|
|
Grześku napisał/a: | a ta Cari to może ciemnozielona jest? (żeby nie powiedzieć butelkowozielona ) |
Nie - butelkowozielona jest younga a moja jest srebrna |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2006, 13:36
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | Mari i wszystko jasne. |
A jakżeby inaczej
Teraz ujeżdża Swifta GTi, a Miśka po remoncie kapitalnym silnika stoi pod blokiem. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
|
Wysłany: 06-03-2006, 13:53
|
|
|
Gratuluję zakupu, zazdroszczę tempomatu... choc nie jeżdżę dużo w trasy uważam, że fajnie to mieć. |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
|
Wysłany: 06-03-2006, 14:25
|
|
|
DominoS napisał/a: | butelkowozielona jest younga |
Stąd moje pytanie |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
|