Z Cari na Lancera |
Autor |
Wiadomość |
krupnik [Usunięty]
|
Wysłany: 11-12-2007, 20:34 Z Cari na Lancera
|
|
|
Witam
Mam cari 99 rok mam zamiar zamienic na lancera 2004 1,6 silnik.Co myślicie czy dobry wybór,nie miałem doczynienia z lancerem nigdy ale stylistyka mi sie tego miśka podoba.Prosze o rade bo jak czytam to spalnie w mieście to róznie piszą |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 11-12-2007, 20:43
|
|
|
Jaki silniczek masz w Carismie krupnik napisał/a: | Prosze o rade bo jak czytam to spalnie w mieście to róznie piszą | wszystko zalezy od prawej nogi, jesli "pocisniesz" jasne ze spali duzo jak kazda benzyna, ale w rozsadnym uzytkowniu silnik zadowoli sie niewielkimi ilosciami paliwa.
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
krupnik [Usunięty]
|
Wysłany: 11-12-2007, 20:50
|
|
|
Cari moja to 1,6 |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 11-12-2007, 21:12
|
|
|
Osiagi porownywalne, wiec licz sie z tym ze nie bedziesz odczuwal wiekszego kopa. Palic Lancer powinien mniej od Carismy, ale tak jak powiedzialem wszytsko zalezy od Ciebie krupnik napisał/a: | Co myślicie czy dobry wybór,nie miałem doczynienia z lancerem nigdy ale stylistyka mi sie tego miśka podoba |
sluchaj jesli Ci sie podoba to nie patrz na opinie innych. Jezdziles Mitsubishi Carisma i widac ze Ci sie spodobala marka jak chcesz sie przesiasc znowu na Mitsu. Samochod bezusterkowy, ladny, w miare dobrze wyposazony, jak dla mnie dobry wybor...
zalezy tez od ceny konkretnego egzemplarza. Jest tez duze prawdopodobienstwo trafnia zadbanego egzemplarza, samochod nie stary
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-12-2007, 22:52
|
|
|
Robson86 napisał/a: | Samochod ladny |
O Lancerze można napisać wszystko , ale to że jest ładny to już przesada.To jak może wyglądać samochód brzydki? Carisma przy nim to piękność ze ślicznym tyłeczkiem i miłym przodem. Co do osiagów to bedą gorsze niż w Cari ze wzgledu na wiekszy ciężar. Model z 2004 roku jest najgorszy jeśli chodzi o wygląd tablicy wskaźników i kierownicy. W modelu o rok młodszym wygląda to już sensowniej. |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 11-12-2007, 23:18
|
|
|
sla napisał/a: | Lancerze można napisać wszystko , ale to że jest ładny to już przesada |
a nie sadzisz ze o wszystkim ale o gustach sie nie dyskutuje
sla napisał/a: | Co do osiagów to bedą gorsze niż w Cari ze wzgledu na wiekszy ciężar. |
dane techniczne mowia zupelnie inaczej, choc 3eba przyznac ze roznicy praktycznie nie ma
http://www.motofakty.pl/t...del=11&typ=1708
vs.
http://www.motofakty.pl/t...odel=19&typ=567
Lancer jest ciezszy od Carismy
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Robert
Mitsumaniak
Auto: Mitsu
|
Wysłany: 11-12-2007, 23:34
|
|
|
Bez przesady nie można powiedzieć, że Lancer jest brzydkim samochodem! Tak jak Robson stwierdził o gustach się nie dyskutuje. Ja sądzę, że jest w porządku. Polecam
pzdr. |
_________________ Ayeee!! |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

|
Wysłany: 12-12-2007, 09:53
|
|
|
Owszem, o gustach się nie dyskutuje, ale są pewne kanony piękna i urody,i jeżeli ktoś mówi na ewidentną szkaradę, że jest ładna to nie znaczy , że tak jest, tylko to, że ma trochę spaczony gust. Piękna to może być np. Alfa co nie musi znaczyć, że jest dobrym samochodem. A poprzedni model Lancera mówiąc delikatnie nie zachwycał swoim wyglądem, co nie znaczy że jest to wada dyskwalifikująca. Dla mnie nie była, dlatego go kupiłem.
Waga Lancera 1600 to 1210kg w/g instrukcji obsługi którą posiadam a jest to niewątpliwie więcej od 1180 Carismy, a moc silnika jest mniejsza. |
|
|
|
 |
Bastek77 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-12-2007, 23:53
|
|
|
Faktycznie przód CSa jest beznadziejny a kombi wygląda jak polonez w kombiaku, pod względem stylistycznym CK1A jest piękny:)
Nie twierdzę jednak, że nie kupiłbym CS-a, pozdr. |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

|
Wysłany: 24-12-2007, 15:30
|
|
|
Zgoda co do przodu ale nowy też nie grzeszy urodą ponieważ ma sztucznie doczepiony nos. Volvo potrafiło tego uniknąć, widocznie aż tak nie musieli oszczędzać. Tył combi w/g mnie niezły i bliżej mu do Volvo niż do Poloneza, w każdym razie o niebo lepszy niż w sedanie, pod warunkiem że nie jest czarny, ponieważ wtedy wygląda jak karawan pogrzebowy. |
|
|
|
 |
TRAWOR76
Mitsumaniak DESTRUKTOR

Auto: Lancer VIII, Colt CZ30
Pomógł: 12 razy Dołączył: 19 Wrz 2006 Posty: 380 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 05-01-2008, 21:33
|
|
|
Wtakim razie może CBO ,ja uwazam ze jest ładniejszy od nastepnych modeli,bo takim jeździć zamierzam i jest lżejszy a silnik 1.6 16V , tylko starszy niestety...ale Lancerka polecam i myslę ze dobry wybór |
|
|
|
 |
|