|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
"U Pana Boga w Ogrodku" |
Autor |
Wiadomość |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 13-12-2007, 21:29 "U Pana Boga w Ogrodku"
|
|
|
Wlasnie obejrzalem film jw. ale nie o nim chcialem, otoz nie wiem czy byl zakladany juz podobny temat, a jesli byl to napewno przez Jacka
Otoz bardzo duzo jezdze po Polsce i nawet Swiecie ale nigdzie nie ma tak pieknie jak u nas, nie pisze tego ze wzgledu ze tu mieszkam ale tak jakos mnie uswiadomil ten film, te bezpretensjonalne krajobrazy, nietkniete tereny.
Wiem ze jestesmy uwazani za dziure (nawet pracodawcy tak nas traktuja) ale trudno ja osobiscie dziekuje ze to ze tu mieszkam
Jakos mnie tak naszla taka refleksja
Ponizej fotka z mojej dzialki, normalnie jak tak zimno chcialo by sie tam teraz uciec
 |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 13-12-2007, 21:46
|
|
|
Krajobrazy piękne, a ludzie mili, otwarci i gościnni. Kiedyś byłem z niemieckim kontrahentem u klienta w Białymstoku. Ten Niemiec to człowiek starszej daty, na poziomie (co wśród Niemców niestety trudno spotkać) i z niejednego pieca chleb jadł. Objechał prawie cały świat, miał do czynienia z różnymi kulturami i różnymi ludźmi. Na koniec swojej kariery zawodowej (a w zasadzie jako hobby, bo był już na emeryturze) opiekował się polskim rynkiem. Powiedział, że jeszcze nigdy w życiu nie przyjęto go tak ciepło jak w Białymstoku. W innych częściach kraju ludzie są jednak inni, bardziej zdystansowani i mniej gościnni. Ja się też z tym zgadzam. W swoim czasie sporo podróżowałem służbowo, więc skalę porównawcza mam.
P.S.
Właśnie skończyliśmy oglądać "U Pana Boga w ogródku". Byliśmy na tym w kinie i musieliśmy nabyć DVD. Pierwszą część oczywiście też posiadamy. |
|
|
|
 |
cimon102 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-12-2007, 06:40
|
|
|
Artur przyznam ci racje Dzieleczka niedaleko naszej jezeli dobrze pamietam? Okolice Gib?pozdro |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-12-2007, 06:56
|
|
|
Moim zdaniem cała Polska to dziura ale nie przeszkadza to w tym aby w tej dziurze były piękne miejsca, ponadto pięknie jest tam gdzie są normalni, mili ludzie którzy zdają sobie sprawę z tego że to oni kształtują klimat i atmosferę danej okolicy. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 14-12-2007, 08:06
|
|
|
cimon102 napisał/a: | Dzieleczka niedaleko naszej jezeli dobrze pamietam? Okolice Gib? |
dobrze pamietasz
Student napisał/a: | Moim zdaniem cała Polska to dziura.... |
mozna sie zgodzic lub nie ale jesli jakis rejon jest przyslowiowa dziura to dobrze by bylo zaby choc od strony estetycznej bylo tam pieknie, np. ja bardzo wspolczuje dolnemu slasku, tam to dopiero jest przegwizdane. |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
Wysłany: 14-12-2007, 10:14
|
|
|
Myślę, że to też przywiązanie do samego miejsca. Byłem w kilku krajach europy zachodniej i tej wschodniej a także w Japonii ... ale czy na stałe bym chciał się wyprowadzić??
Z jednej strony niby nie byłoby to większym problemem, ale gdy 2 lata temu przeniosłem się z rodzinnego Gdańska do Opola to ... cholernie tęskniłem za swoim rodzinnym Gdańsku i tamto miasto nie odpowiadało mi niemalże pod każdym względem.
... oto kilka fotek z mojego regionu
 |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 14-12-2007, 11:35
|
|
|
Zazdroszczę Wam, bo mieszkając w centralnej Polsce (50km od Warszawy w stronę Białegostoku) nie mam naprawdę żadnych fajnych miejsc. Sentyment do miejsca urodzenia zostanie na pewno na całe życie, ale jednak chciałbym się gdzieś przeprowadzić - ciągną mnie skandynawskie fiordy... |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
|
Wysłany: 14-12-2007, 12:46
|
|
|
No jak ty mieszkasz 50 kilo do W-wy to ja jestem gdzieś pośrodku i co mam powiedzieć, ty masz piękną rzekę z rozlewiskami, kilmat i krajobraz a Ja, codziennie sznór samochodów a wnim slo_mo i inni. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 14-12-2007, 13:21
|
|
|
Student napisał/a: | a Ja, codziennie sznór samochodów a wnim slo_mo i inni. |
No fakt, zawsze można trafić gorzej |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24323 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 14-12-2007, 17:06
|
|
|
Na swiecie jest jeszcze kilka miejsc, gdzie moglbym mieszkac:
- Nowa Zelandia (po krajobrazy odsylam do trylogii Wladcy Pierscieni na dvd)
- Irladnia
oraz ze wzgledu na wrodzony kosmopolityzm - USA.
Dwa pierwsze to naprawde piekne miejsca, choc na naszej Szwajcarii Kaszubskiej (w ktorej centrum miekszam) mamy niemal wszystko: morze, gory, jeziora itd. itp. |
|
|
|
 |
|
|