Wyzsza Szkola Jazdy - czyli LJ1018 + printserver |
Autor |
Wiadomość |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 18-12-2007, 19:43 Wyzsza Szkola Jazdy - czyli LJ1018 + printserver
|
|
|
Witam,
obawiam sie, ze tu rozwiazania nie znajde ale ... co mi szkodzi spytac.
Wraz z zakupeniem printservera pojawil sie problem z drukarka HP LJ 1018. Drukarka spieta z komputerem przez USB dziala wysmienicie. Podlaczona do PS (PrintServer) juz troche gorzej.
Kiedy zrobie wydruk po USB wpietym do komputera i przelacze drukarke do PS, dziala w porzadku.
Problem pojawia sie kiedy wylacze drukarke i wlacze ja ponownie. Drukarka nie drukuje. Gimnastykuje sie z tym juz ktorys dzien, i doszukalem sie przyczyny - teraz potrzeba mi rozwiazania problemu.
Przyczyna jest to, ze ta gowniana drukarka wymaga aby podczas inicjacji podac jej firmware przed pierwszym uzyciem. Sterowniki (np. pod Windows) robia to po podpieciu drukarki do komputera. Po podpieciu jej przez PS firmware juz sie nie przesyla ... a drukarka nie drukuje
HELP! |
|
|
|
 |
Jurop [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2007, 23:09
|
|
|
a jaki PrintServer?? Bo jaka drukarka to napisałeś ale jaki PrintServer już nie |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-12-2007, 23:53
|
|
|
Faktycznie, Longshine LCS-PS112 |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 05-01-2008, 04:10
|
|
|
hp zastrzega że nie wszystkie jej drukarki działają z PS ;/ a jeżeli już to wspierają tylko PS hp ;/ rozwiazanie ? kupić PS hp |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-01-2008, 13:51
|
|
|
Tej drukarki nie wesprze zaden PS ... jest po prostu kolejna tania tandeta ze stajni HP. |
|
|
|
 |
Jurop [Usunięty]
|
Wysłany: 05-01-2008, 14:02
|
|
|
dowiadywałem się u mojego znajomego i masz rację Arek miał już tez kilka przypadków że nie działała ta drukarka z print serwerami mi natomiast w biurze działała pod print serwerem a później przestała i już więcej nie chciała |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-01-2008, 15:52
|
|
|
Sposob na uruchomienie jej z PSem jest taki:
- podlaczyc do komputera
- puscic jakikolwiek wydruk
- przepiac kabel do PSa
- nie wylaczac zasilania drukarki
Problem pojawi sie ponownie po wylaczeniu zasilania, wystarczy powtorzyc procedure.
Drukarka wymaga aby przed pierwszym wydrukiem po wlaczeniu zasilania sterownik drukarki wyslal do niej firmware - ona w sobie nie ma oprogramowania. Niestety, tani sprzet = problemy przy uzywaniu lub wysokie koszty eksploatacji przy zastosowaniach roznych od SOHO. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 05-01-2008, 16:54
|
|
|
Toć to jeszcze gorszy szajs niż w dawnych czasach drukarki GDI. Drukarkowe GDI a nie silnikowe GDI |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Derpin [Usunięty]
|
Wysłany: 06-01-2008, 06:51
|
|
|
a tak wogóle to wszystkie tanie hp to w środku cannony są gościu który to rozbiera i naprawia ostatnio mi powiedział |
|
|
|
 |
igi
Mitsumaniak
Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Mar 2005 Posty: 3765 Skąd: innąd
|
Wysłany: 11-02-2008, 09:49
|
|
|
Mam ten sam problem i po wielu próbach zakończonych porażką zadzwoniłem do HP na infolinie i korzystając z pewnych kontaktów dowiedziałem się że:
na 100 % nic z tego nie będzie. PS nie współpracuje z tą drukarką |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-02-2008, 09:54
|
|
|
Zapomnialem o tym napisac, ze tez sie z HP kontaktowalem i nic z tego nie bedzie. Ostatecznie uznalem, ze wole przelaczac kabel miedzy komputerami niz trzymac drukarke wlaczona 24/7. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
|