|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
zamarzanie zamkow i szyb ? |
Autor |
Wiadomość |
lukasz921
Mitsumaniak
Auto: Space Star 1.6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 26 Cze 2007 Posty: 186 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 24-12-2007, 22:07 zamarzanie zamkow i szyb ?
|
|
|
witam,
Ostatnio mam problemy z zamarzaniem zamków w moim lancerku. Dzisiaj to nawet wsiadałem od strony pasażera. Jest jakis konkretny sposob zeby to wszystko ladnie przesmarowac tzn. czym ? gdzie dokładnie i jak ? tak żeby mieć problem z głowy. Drugi problem mam taki że szyby zamarzają od wewnątrz - głównie szyba czołowa. Chyba to troszkę dziwne pewnie jest duża wilgotność w samochodzie. Jak się tego pozbyć ?
Pozdrawiam świątecznie
Lukasz921 |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-12-2007, 00:11
|
|
|
Łukasz...
1. Zamarzanie zamka - ja wpuszczam płynny smar przez wejście strzykawkę z igłą - powiem Ci że jeszcze mi nigdy zamki nie zamarzły- robie to zawsze przed zimą.
2, Wilgoć w samochodzie - był temat już raz na forum, najlepszym sposobem jest żwirek silikonowy dla kotów umieszczony w jakimś woreczku wewnątrz auta i pochłania całą wilgoć - ale muszę Ci powiedzieć że mi wystarcza jak zamknę obieg - fakt że nad morzem nie ma na razie tak niskich temperatur............. |
|
|
|
 |
|
|