|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
POWER BOOX |
Autor |
Wiadomość |
saba [Usunięty]
|
Wysłany: 31-12-2007, 13:40 POWER BOOX
|
|
|
Witam wsszystkich chcę w swoim MSS 1.9 DID zamontować POWER BOX proszę o radę czy niejest to sz kodliwe dla silnika i gdzie na terenie województa LUBELSKIEGO moge znaleźdź warsztat gdzie profesjonalnie montują taki zestawik |
|
|
|
 |
Pieniek
Mitsumaniak
Auto: Carisma DiD HP 2001
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 24 razy Dołączył: 16 Sty 2007 Posty: 284 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 01-01-2008, 18:26
|
|
|
Żaden profesjonalista Ci tego nie zamontuje, chyba że się uprzesz bo to wielki szajs. Daje troche mocy i zamula sadzą i nagarem cały silnik. Odpuść sobie ten wynalazek.
Pozdrawiam |
_________________ Pieniek |
|
|
|
 |
DEZBERN [Usunięty]
|
Wysłany: 04-01-2008, 19:52
|
|
|
Pieniek napisał/a: | Żaden profesjonalista Ci tego nie zamontuje, chyba że się uprzesz bo to wielki szajs. Daje troche mocy i zamula sadzą i nagarem cały silnik. Odpuść sobie ten wynalazek.
Pozdrawiam |
To co napisałeś moim zdaniem jest nieprawdą, gdyż mam w swoim miśku POWER BOOX-a, którego montowałem w trakcie wymiany rozrządu. Misiek miał wtedy około 94 tys. przebiegu, obecnie mam przejechane prawie 120 tys. i nic takiego się nie dzieje.
Faktycznie mocy przybyło nie dużo ale moment obrotowy wzrusł znacznie.
Jednak najlepiej niech każdy samodzielnie podejmuje decyzje dotyczące montażu takich wzmacniaczy.
Poniżej link do wykresu z mojego miśka.
http://img45.imageshack.u...star19dikl1.jpg |
|
|
|
 |
saba [Usunięty]
|
Wysłany: 04-01-2008, 20:19
|
|
|
dzieki za ocenę chyba sobie odpuszczę |
|
|
|
 |
Pieniek
Mitsumaniak
Auto: Carisma DiD HP 2001
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 24 razy Dołączył: 16 Sty 2007 Posty: 284 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 06-01-2008, 17:06
|
|
|
DEZBERN życzę Ci aby autko śmigało bezawaryjnie ale jeśli juz dłubać przy mocy i momencie to jednak jestem zwolennikiem porządnie napisanego softu pod konkretny silnik. Poniżej mój wykres z hamowni
Sam porównaj przebieg krzywych mocy i momentu do swojego wykresu i zrozumiesz dlaczego nie muszę się martwić o sprzęgło czy dwumasę.
Pozdrawiam. |
_________________ Pieniek |
|
|
|
 |
|
|