Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CB4W 1.6, 96r] Rozmiar głośników
Autor Wiadomość
lightning
[Usunięty]

Wysłany: 03-01-2008, 00:30   [CB4W 1.6, 96r] Rozmiar głośników

Wie ktoś może jaki jest oryginalny rozmiar głośników montowanych w przednich drzwiach?

HamanN 
Mitsumaniak
Jacek

Auto: Lancer 1.6 GLXi KOMBI 94'
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-01-2008, 10:04   

Podlacze sie do tematu...
montowal ktos w kombi glosniki "gdzies z tylu" ?? jak tak to jakie i gdzie :?: :mrgreen:

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 03-01-2008, 22:49   

lightning, Jutro ci odpowiem mam gdzieś w pracy to zmierzę. Popraw swój samochód w profilu. Nie było CK0 kombi, CB0 kombi był produkowany od 1993 do 2001. Po drodze miał drobny lifting przodu, z wyraźnych zmian przeniesiono wyżej halogeny.

[ Dodano: 04-01-2008, 14:42 ]
Średnica głośnika w drzwiach 150mm, przekątna mocowania 172mm, przekątna adaptera mocującego w drzwiach 197mm

ZiAZiK
[Usunięty]

Wysłany: 15-04-2008, 23:36   

Witam serdecznie, czyli tak krótko mówiąc jakie tam najlepiej wrzucić...?
Ja przyznam że miałem takie myśli żeby kupić system odseparowany 16cm+cyk+zwrotka, ale troche by było z tym roboty, tymbardziej że nie mam dziur w tapicerce drzwi... a pomysł "roboczy " to 20cm Blaupunkty, np takie
http://www.allegro.pl/ite...er_240watt.html
tylko nie wiem jak by grało gdyybym te głośniki przymocował nie do metalu a do tych grubych plastikowych boczków... nie wiem jak to jest szczelne....
żeby nie było że mam głupie pomysły to widziałem podobne rozwiązanie na jakiejś fotce z netu, do któej link podsyłam
http://www.mitsubishiclub...76_snmek035.jpg

p.s. ciekawie wygląda to wnętrze poza tymi czerwonymi udziwnieniami...

pozdrawiam

adams12
[Usunięty]

Wysłany: 16-04-2008, 08:30   

jeśli chodzi o kombiaka z tyłu to sam ostatnio wybebeszyłem pół kufra i stwierdzam, że tam poprostu nie ma miejsca na głośniki... :(
chyba będę coś kombinował w tylnych drzwiach...

ZiAZiK
[Usunięty]

Wysłany: 16-04-2008, 10:28   

Domyślam się że w kombi będzie ciężko... w sedaniie jeśli chodzi o tył to jest ciekawe rozwiązanie seryjnie są 16cm głośniki i bez problemu można je wyjąć, jeśli ktoś chce jajka 6x9 to wykręca metalowy "szablon" o wyiarach 6x9 w którym jest dziura na 16cm, więc wolna ręka - co kto woli ;)
Jednak moje powyższe propozycje w poprzednim poście dotyczą przednich drzwi... jeśli ktoś robił w nich coś od podstaw czyli bez fabrycznych miejsc i ma już jakieś doświadczenia to chętnie skorzystam ;)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 16-04-2008, 10:33   

ZiAZiK napisał/a:
Jednak moje powyższe propozycje w poprzednim poście dotyczą przednich drzwi... jeśli ktoś robił w nich coś od podstaw czyli bez fabrycznych miejsc i ma już jakieś doświadczenia to chętnie skorzystam
Na ostatniej stronie napisałem o montażu głośników w przednie drzwi bez fabrycznych miejsc.

adams12
[Usunięty]

Wysłany: 20-04-2008, 10:56   

jutro zdejmę tapicerkę tylnych drzwi i zobaczę co da się tam wymodzić

miki4x4 
Mitsumaniak
Miki

Auto: to co w podpisie
Wysłany: 20-04-2008, 13:17   

ZiAZiK napisał/a:
Ja przyznam że miałem takie myśli żeby kupić system odseparowany 16cm+cyk+zwrotka, ale troche by było z tym roboty, tymbardziej że nie mam dziur w tapicerce drzwi... a pomysł "roboczy " to 20cm Blaupunkty, np takie
http://www.allegro.pl/ite...er_240watt.html

I początkowo miałeś dobry poomysł. Roboty niewiele wiecej - a np ten zestaw

http://www.allegro.pl/ite...arancja_fv.html

zagra Ci nieporównywalnie lepiej od tego Blaupunkta...Helix to już naprawdę dobry sprzęt, a Blaupunkt'a zdecydowanie odradzam...Jak również wszelkie Sony, Boschmann'y itp...Za 200 zł masz zestaw, który jak podłączysz, będziesz w szoku, że z 16 cm jest taki bas, i taki czysty sopran z kopułek... Ew. szukaj produktów Phonocar, Powerbass

pozdrawiam :)

Odpowiedz do tematu